ΑρχικήΑΡΘΡΑΕρώτηση Κωνσταντινόπουλου και Αμυρά για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου και Αμυρά για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα κατέθεσαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι Βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και Γεώργιος Αμυράς (Το Ποτάμι), σχετικά με την αξιοποίηση της ραγδαίας ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην ερώτησή τους, οι δύο Βουλευτές επισημαίνουν στον Πρωθυπουργό πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία η ζήτηση μηχανικών παραγωγής λογισμικού και προγραμματιστών στην Ε.Ε. και τον Δυτικό κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν 900.000 νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ. Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία και να γίνει προορισμός και έδρα παραγωγής λογισμικού, διότι συνδυάζει υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στις ειδικότητες υψηλής ζήτησης, σχετικά φθηνό εργατικό κόστος, καθώς και δυτική αντίληψη, κουλτούρα και νοοτροπία εργασίας.
Η γεωγραφική και πολιτιστική εγγύτητα με μια σειρά από ανερχόμενες αγορές (Μ.Ανατολή, Αφρική, Εγγύς Ανατολή), θα μπορούσε επιπρόσθετα να καταστήσει τη χώρα μας κύρια πηγή υπηρεσιών παραγωγής λογισμικού στον Δυτικό κόσμο και συγχρόνως χώρα υποδοχής επενδύσεων στον τομέα αυτό.

Η κοινή πρωτοβουλία των δύο Βουλευτών προέκυψε από την αγωνία τους για τη μετανάστευση χιλιάδων νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, που στερεί τους ίδιους από τις εστίες τους, αλλά και την πατρίδα μας από ένα τεράστιο και δυναμικό ανθρώπινο κεφάλαιο. Παράλληλα όμως, τονίζουν και την ανησυχία τους για την φυγή ή την απώθηση επενδύσεων από τη χώρα, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως μόνο οι επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, θα μπορούσαν να φέρουν την ανάπτυξη και μία βιώσιμη λύση του ασφαλιστικού.
Οι κύριοι Κωνσταντινόπουλος και Αμυράς, επέλεξαν να απευθυνθούν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ώστε να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση σε επίπεδο κορυφής για ένα τόσο μεγάλο ζητήμα. Ερωτούν λοιπόν τον Πρωθυπουργό αν η Κυβέρνησή του έχει σχέδιο για την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης ευκαιρίας για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Παράλληλα, παρουσιάζοντας και αντίστοιχα παραδείγματα καλών πρακτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα αυτό, καλούν την Κυβέρνηση, την Αυτοδιοίκηση, τα Πανεπιστήμια, αλλά και το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς φορείς, να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση ενός κατάλληλου και βιώσιμου νομικού και φορολογικού πλαισίου, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου για τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες του τομέα των ΤΠΕ.

Δελτίο τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια