ΑρχικήΑΡΘΡΑΕρώτηση Βλάση στην Βουλή για πιθανή υποβάθμιση του ΙΚΑ Μεγαλόπολης

Ερώτηση Βλάση στην Βουλή για πιθανή υποβάθμιση του ΙΚΑ Μεγαλόπολης

Να μην υποβαθμιστεί το τοπικό κατάστημα ΙΚΑ Μεγαλόπολης μέσω της σχεδιαζόμενης μετατροπής του σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών ζήτησε με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αχτσιόγλου, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.  Η μετατροπή φέρεται να σχεδιάζεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που προωθείται με βάση το Σχέδιο του Οργανισμού ΕΦΚΑ.

            [blockquote style=”1″]«Η πιθανή υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ Μεγαλόπολης θα φέρει αναστάτωση και ταλαιπωρία στους κατοίκους. Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέχει στους πολίτες της Μεγαλόπολης ένα αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης»[/blockquote]

    Με δεδομένο ότι η Μεγαλόπολη αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ αλλά και της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς πλήθους χωριών και οικισμών, η πιθανή υποβάθμιση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία των πολιτών. Με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το κατάστημα της Μεγαλόπολης, ο ρόλος του θα περιοριστεί κυρίως στην πληροφόρηση, την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτημάτων των πολιτών, γεγονός που θα πλήξει την άμεση και πλήρη εξυπηρέτησή τους.

                Με βάση τα παραπάνω ο κ. Βλάσης ζητά να πληροφορηθεί αν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη μετατροπή του καταστήματος ΙΚΑ Μεγαλόπολης σε  Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών και ποιες αλλαγές σε επίπεδο αρμοδιοτήτων και στελέχωσης θα φέρει η μετατροπή αυτή. Επιπλέον ρωτά την αρμόδια Υπουργό αν προτίθεται να επεναξετάσει το σχεδιασμό του ΕΦΚΑ προκειμένου να διατηρηθεί το κατάστημα Μεγαλόπολης.

               

Παραθέτουμε την ερώτηση:


Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017

Αρ.Πρωτ.: 7191

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου

 

Θέμα: Υποβάθμιση του Τοπικου Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μεγαλόπολης

                Η Κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει την μετατροπή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που προωθείται με βάση το Σχέδιο του Οργανισμού ΕΦΚΑ.

                Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα οδηγήσει στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το υποκατάστημα Μεγαλόπολης, του οποίου ο ρόλος θα περιορίζεται κυρίως στην πληροφόρηση, την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτημάτων των πολιτών, τα οποία στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην Τοπική Διεύθυνση Τρίπολης. Ως εκ τούτου η άμεση και επί τόπου εξυπηρέτηση των πολιτών δεν θα είναι δυνατή σε πολλές περιπτώσεις.

                Ωστόσο, το υποκατάστημα της Μεγαλόπολης αποτελεί μία περίπτωση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς εξυπηρετεί μία ευρύτατη περιοχή με πλήθος χωριών και οικισμών, ενώ λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται από αυτό.

                Σε περίπτωση που η μετατροπή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών συνοδευθεί και από μείωση του υπάρχοντος προσωπικού, κάτοικοι και φορείς προβλέπουν ότι θα προκύψει μεγάλη ταλαιπωρία για τους πολίτες, καθώς θα πληγεί η άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτησή τους .

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, η κ. Υπουργός:

α)  Θα προχωρήσετε στη μετατροπή του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών; Προτίθεστε να επανεξετάσετε το σχεδιασμό  του οργανισμού ΕΦΚΑ, ώστε να διατηρηθεί το υποκατάστημα;

β) Αν πραγματοποιηθεί η μετατροπή ποιες αρμοδιότητες θα αφαιρεθούν από το υποκατάστημα Μεγαλόπολης; Θα υπάρξουν μεταβολές στο στελεχιακό δυναμικό του εν λόγω υποκαταστήματος;

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

 

                                                                     Κωνσταντίνος Βλάσης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,351ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια