Ερώτηση Βουλή για την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων Λεοντάρι

0
192

Με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς μας ενημερώνουν για μια επίκαιρη ερώτηση που καυέθεσαν στην Βουλή. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται οι 2 Βουλευτές παρενέβησαν με ερώτησή τους στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης σε αγροτικές καλλιέργειες στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης

. Ο μοναδικός αγροτικός δρόμος που συνέδεε το Λεοντάρι και τα γύρω χωριά με τις περιοχές Κακηδήμα, Τσαρπάνι και Μάρμαρα, καταστράφηκε κατά την κατασκευή της εθνικής οδού Μεγαλόπολης – Σπάρτης από την Κοινοπραξία “ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.”.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει κατασκευαστεί άλλος εναλλακτικός δρόμος. Οι ιδιοκτήτες αυτών των αγροτοτεμαχίων που τα καλλιεργούσαν πριν την καταστροφή του δρόμου, έχουν αποκλειστεί ολοσχερώς από αυτά, και δεν μπορούν να ασκήσουν καμία οικονομική δραστηριότητα (καλλιέργεια, πώληση, οικοδόμηση).

Υπάρχει άραγε, όπως θα έπρεπε, δεσμευτική συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ για αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης των αγροτών στα αγροκτήματά τους; Όσες εκκλήσεις και παραστάσεις έχουν γίνει προς τον ΜΟΡΕΑ αντιμετωπίζονται με αδιαφορία.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο πρέπει να παρέμβει ώστε με την ανακατασκευή ή νέα διάνοιξη αγροτικού δρόμου στο ίδιο ή άλλο κοντινό σημείο, να αποκατασταθεί η πρόσβαση των αγροτών του Λεονταρίου και των γύρω χωριών στα αγροκτήματά τους.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here