ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Σε προηγούμενη ανάρτηση μου είχα αναφέρει ότι είχε γίνει συνάντηση ορισμένων δημάρχων και βουλευτών, που συμμετέχουν στο δίκτυο ενεργειακών δήμων με τον υπουργό κ Παπακωνσταντίνου.
Η συνάντηση είχε γίνει  λίγες ώρες αφότου είχαν συναντηθεί όλοι οι δήμαρχοι του δικτύου και ορισμένοι βουλευτές με εκπροσώπους του υπουργείου , στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Μας δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά για ποιό λόγο πήγαν ορισμένοι δήμαρχοι και βουλευτές σε νέα συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό για θέματα της περιοχής τους και συζήτησαν πάλι τα ίδια θέματα που είχαν συζητήσει λίγες ώρες πρίν!!!

Επίσης δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γιατί ο δήμαρχος Μεγαλόπολης κ Παναγιώτης Μπούρας δεν γνώριζε τίποτα για την δεύτερη συνάντηση αφού δεν ενημέρωσε σχετικά το δημοτικό συμβούλιο ( παρά μόνο για την πρώτη συνάντηση) και συνεργάτες του δημάρχου τόνιζαν με μεγάλη σιγουριά ότι έγινε μόνο μιά συνάντηση και σε αυτή ήταν παρόντες ο δήμαρχος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος!

Όλα τα ΜΜΕ στην αθήνα είχαν κυκλοφορήσει την δεύτερη συνάντηση και μόνο ένα δελτίο τύπου από το δίκτυο ενεργειακών δήμων μας πληροφορούσε για την πρώτη συνάντηση!!

 Σε πλήρη επιβεβαίωση των αναρτήσεων μου έρχεται και επίσημο δελτίο τύπου από το ΥΠΕΚΑ που αναφέρει μόνο την δεύτερη συνάντηση στην οποία θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά ήταν απόντες όλοι οι βουλευτές της Αρκαδίας και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης!!!

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου από το ΥΠΕΚΑ
…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2012
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκαν με τους Βουλευτές Ν. Φλώρινας, Γ. Λιάνη και Στ. Κωνσταντινίδη, και τους δύο δημάρχους των ενεργειακών δήμων Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλο, και Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδη.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τους δημάρχους ότι υπογράφηκε η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Λιγνιτωρυχείου Νοτίου Πεδίου Αχλάδας και ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για την διασφάλιση της μετεγκατάστασης σε επόμενη φάση των τριών οικισμών που συνδέονται με το Λιγνιτωρυχείο. Επιπλέον, αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για το Ορυχείο της Βεύης. Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να φέρει την πρόταση αυτή προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε τους Βουλευτές και του Δημάρχους σχετικά με την εκκρεμή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στην αγορά του λιγνίτη. Όπως είναι ήδη γνωστό, η πρόταση της ΕΕ επί του παρόντος αφορά σε τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται στον Ν. Φλώρινας, και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ισχύος, σε δύο ακόμα μονάδες, ενώ από τους Ευρωπαίους εταίρους μας έχει τεθεί ζήτημα πώλησης και υδροηλεκτρικών σταθμών. Η τελική απόφαση της ΕΕ θα οριστικοποιηθεί, μόλις ολοκληρώσει την σχετική «έρευνα αγοράς».
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε την δήλωση που έκανε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ότι εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού του λιγνιτικού πόρου, ώστε να αυξηθούν ανάλογα τα ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των τοπικών κοινωνιών από τις μονάδες λιγνιτοπαραγωγής. Είναι έτοιμες οι αποφάσεις και επίκειται η κατανομή όλων των συμβασιοποιημένων έργων από τον υφιστάμενο Λιγνιτικό Πόρο για το 2011, ενώ ετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή πόρων στη νέα περίοδο 2012-2016.
Για το θέμα του Λιγνιτικού Πόρου, καθώς και για όλα τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διάλογο με το δίκτυο ενεργειακών Δήμων.
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια