ΑρχικήΑΠΕΡΓΙΑΕργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για  την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ενάντια στο «εργασιακό και συνδικαλιστικό» σχέδιο νόμου που φέρνει η Κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους όρους αμοιβής και εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Η πρωτοβουλία για συντονισμό και κοινή αντίδραση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γίνεται στο απόηχο των βίαιων γεγονότων που έλαβαν χώρα σε Καλαμάτα και Ρόδο, με αποκλειστική ευθύη των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ, που οδήγησαν στη βίαιη διάλυση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Αποτέλεσμα ήταν η Συνομοσπονδία, μετά από αρκετές δεκαετίες, να οδηγηθεί σε προσωρινή διοίκηση και να μην έχει, σε τούτη την κρίσιμη για το εργατικό κίνημα συγκυρία, τη δυνατότητα προκήρυξης πανελλαδικής κινητοποίησης.

Παρά τις δυσκολίες, όλες εμείς οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που προκηρύσσουμε την απεργία, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ως μέλη της ΓΣΕΕ είμαστε εγγυητές των δημοκρατικών διαδικασιών και θεματοφύλακες της κληρονομιάς του εργατικού κινήματος. Καμία Κυβέρνηση, κανένα Κόμμα, κανένας Εργοδότης να μην τολμήσει να παίξει με την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Συνδικαλιστικού Κινήματος. Είμαστε εδώ, οργανώνουμε τους αγώνες μας, τιμούμε και αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των παρακαταθηκών των προηγούμενων γενιών και συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την κατάκτηση ενός καλύτερου δικαιωματικού χάρτη για τις επόμενες γενιές.

Προσκαλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.Η συλλογική και ταξική μας ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους δεν ολοκληρώνεται και δεν περιορίζεται. Είναι ευθύνη όλων μας να συντονιστούμε. Είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε και τον τελευταίο εργαζόμενο που επιθυμεί να απεργήσει και να διαμαρτυρηθεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Απόσυρση των διατάξεων του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου που περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και τον εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με κυρίαρχα το δικαίωμα συλλογικής οργάνωσης, το δικαίωμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.

-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, προστασία επαγγελματικών ειδικοτήτων και σύνδεση με επαγγελματικά δικαιώματα, εργασία με υγεία και ασφάλεια.

-Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και από τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην εργοδοτική παραβατικότητα

-Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΦΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη προστατευτικών για τους εργαζόμενους συλλογικών συμβάσεων εργασίας με

κατάργηση της 6ης ΠΥΣ του 2012

-751 ευρώ κατώτατο μισθό και αποκατάσταση της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και μη) της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.

-διασφάλιση της αυστηρής και ενιαίας εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας χωρίς τη δυνατότητα χρήσης ρητρών εξαίρεσης με απαρέγκλιτο σεβασμό στην εφαρμογή της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της μετενέργειας του συνόλου των όρων των ΣΣΕ που λήγουν. Όχι στη δημιουργία «υποκατώτατων» όρων αμοιβής και εργασίας και ειδικών οικονομικών ζωνών

-απρόσκοπτη πρόσβαση στις διαδικασίες επέκτασης της δέσμευσης των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας

-άρση των υφιστάμενων εμποδίων πρόσβασης στο σύστημα Διαιτησίας του Ο.ΜΕ.Δ. σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων (ΟλΑΠ 25/2004, ΟλΣτΕ 2307/2014)

-αυστηροποίηση ποινικών κυρώσεων για τους εργοδότες που παραβιάζουν όρους ΣΣΕ

Απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του ν. 1264/1982 και προστασίας των εκπροσώπων των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία με

-αυστηρή διασφάλιση του ευαίσθητου προσωπικού δεδομένου της ιδιότητας του μέλους συνδικαλιστικής οργάνωσης

-θωράκιση της γνησιότητας της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων, όπως αυτή διασφαλίζεται από τις αρχές της μυστικότητας της ψήφου, της αυτοπρόσωπης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, παράλληλα με την άμεση και ανεμπόδιστη άσκησή του χωρίς παρεμβάσει τρίτων

-άμεση έναρξη των προβλεπόμενων από το ν. 1264/1982 διαδικασιών για την έκδοση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου

-κατάργηση των περιορισμών στη λήψη αποφάσεων για απεργιακή κινητοποίηση

-απόλυτη απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών και κατάργηση των ισοδυνάμων του

-διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Την Τετάρτη στις 2 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγ. Βασιλείου.

Για το Δ.Σ.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ