ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

0
187

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ21Οκτωβρίου200824ωρηΠανεργατικήΑπεργία

Συγκέντρωση στην Τρίπολη – Πλ. Αγ. Βασιλείου στις 10:30 τοπρωί

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες, νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές.

Εκφράζει την ριζική διαφωνία του στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, απεναντίας χαρακτηρίζεται από έντονα αντικοινωνικά, φοροπληκτικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Απαιτεί την ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της λιτότητας, της περικοπής των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, της δραματικής μείωσης των δημόσιων επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτική της χώρας.

Διεκδικούμε

Την δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδόματος ανεργίας για να αποκατασταθούν οι απώλειες στο εισόδημά μας. Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Την ενίσχυση των Δημόσιων επιχειρήσεων, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων.

Την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς.

Την ανατροπή και κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων του Ν. 3655/08 και των προηγούμενων νόμων. Καμία χειροτέρευση στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ενιαία Λίστα Β.Α.Ε. Ισχυρό, Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ουσιαστικά μέτρα για τηνστήριξη των αποθεματικών των ταμείων.

Την μείωση των επιτοκίων στεγαστικών των καταναλωτικών δανείων, προστασία δανειοληπτών. Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων.

Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας, μη εφαρμογής της πολιτικής flexicurity και των αντεργατικών προβλέψεων της στρατηγικής της Λισσαβόνας. Επέκταση προστασίαςτης εργατικής νομοθεσίαςστις νέες μορφές απασχόλησης.

ΟΛΟΙΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΠλατείαΑγ. Βασιλείουστις10:30τοπρωί

ΤοΔ.ΣτουΕ.Κ.Αρκαδίας

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here