ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπιφανειακή και γεωαρχαιολογική έρευνα στη Μεγαλόπολη από την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών

Επιφανειακή και γεωαρχαιολογική έρευνα στη Μεγαλόπολη από την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών

Χορήγηση άδειας στην Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών για συνέχιση της επιφανειακής και γεωαρχαιολογικής έρευνας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας για το 2019, σε συνεργασία με την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος 2018-2022.

Η άδεια χορηγείται με τους εξής όρους:
1. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί έρευνα ισότιμης συνεργασίας της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών (ΑΣΚΣ) και της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας (ΕΠΣ).

2. Τη διεύθυνση του προγράμματος να έχει η Δρ. Ελένη Παναγοπούλου-Καράμπελα, Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιοτήτων Προϊστορικών και Ιστορικών Περιόδων της ΕΠΣ. Επικεφαλής από πλευράς ΑΣΚΣ να είναι ο Δρ Παναγιώτης Καρκάνας, διευθυντής του Εργαστηρίου Wiener και η Δρ. Κατερίνα Χαρβάτη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Tubingen.

3. Η επιφανειακή έρευνα να μην ξεπερνά τα 30.000 στρέμματα.

4. Όσον αφορά στις δειγματοληψίες και τις αναλύσεις υλικού, να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασία.

5. Μετά το πέρας της κάθε ερευνητικής περιόδου, να κατατίθενται στην ΕΦΑ Αρκαδίας και τη ΔΙΠΚΑ αναλυτική έκθεση αποτελεσμάτων, συνοδευόμενη από φωτογραφική τεκμηρίωση. Ομοίως, αντίγραφα των ημερολογίων να κατατίθενται στην ΕΠΣ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας (ΕΦΑ Αρκαδίας).

6. Να κατατεθεί στην ΕΦΑ Αρκαδίας, τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) και τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ) από ένα αντίγραφο οποιασδήποτε δημοσίευση αφορά στην έρευνα.

7. Να αναγράφονται εμφανώς στις δημοσιεύσεις οι δυο φορείς της έρευνας, δηλαδή η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας και η Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών.

8. Σε περίπτωση πληθώρας ευρημάτων υλικού εντός της πενταετίας, να προβλεφτεί χώρος αποθήκευσης.

9. Κατά την εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος να τηρηθούν τα αναφερόμενα στην υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΕΚΕ/97550/263/05-03-2018 Υ.Α., στην υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ,ΔΒΜΑ/ΤΕΕΑΕΙ/432596/
309866/9548/1396/06-09-2018 εγκύκλιο, καθώς και στα άρθρα 36, 38 και 39 του Ν.3028/2002

10. Σε περίπτωση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της έρευνας στα ΜΜΕ και στο Διαδίκτυο, να προηγηθεί γραπτή ενημέρωση, με σύντομο εποπτικό υλικό, προς τη ΓΔΑΠΚ του ΥΠΠΟΑ και την ΕΦΑ Αρκαδίας.

Η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης
Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πολυξένη Αδάμ-Βελένη

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ