Επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Καρύταινα

0
700

Δυο πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις διοργάνωσε ο σύλλογος Κοινόν Καρυτινών στην μαγευτική Καρύταινα την Τρίτη 13 Αυγούστου και την Παρασκευή 16 Αυγούστου.

Ενθουσίασε η παράσταση Κουκλοθέατρου στην Καρύταινα

Εντυπωσιασμένοι και καθηλωμένοι ήταν χτες βράδυ οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, κατά τη διάρκεια της κουκλοθεατρικής παράστασης που δόθηκε στην Καρύταινα, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος “ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ”.

Ο ταλαντούχος και πολύ έμπειρος κουκλοπαίκτης, Χρήστος Αυτσίδης, από το κουκλοθέατρο “ΧΑΡΧΟΥΤ”, σαν καλοκουρδισμένη μαριονέτα έδινε πνοή στις χειροποίητες, πολύ πρωτότυπες και εντυπωσιακές κούκλες του, αξιοποιώντας όλο του το είναι. Εντελώς μόνος του στη σκηνή,άλλαζε τη φωνή του και προσάρμοζε αρμονικά την κίνηση κάθε κούκλας σε είκοσι περίπου διαφορετικούς ήρωες!!!!Συντροφιά με την φυσαρμόνικα του,μας μύησε στον μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου και έντεχνα, με τη βοήθεια των ηρώων του, μας ενέπνευσε την αγάπη, την αποδοχή, την αλληλοβοήθεια, την τρυφερότητα, την ευελιξία, το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα ξεκαρδιστικά γέλια των θεατών και η συμμετοχή τους όταν τους το ζητούσε, ενθουσίαζαν τον κουκλοπαίκτη και του επιβεβαίωναν ότι είναι πλασμένος για αυτή την τέχνη. Μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παρακολουθούν πολλών ειδών δρώμενα.

Μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου και να αποκτήσουν αξέχαστες κι εμπειρίες κι αναμνήσεις! Μια εξαιρετική ευκαιρία να γεμίσει η πλατεία της Καρύταινας, με χαρούμενους, γελαστούς κι εντυπωσιασμένους ανθρώπους!!!!!

ΚΕΦΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, στην Πλατεία της Καρύταινας κάτω από το Κάστρο της με το ολόγιομο φεγγάρι συντροφιά και εκατοντάδες θεατές, πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά που είχε οργανώσει ο Πολιτιστικός σύλλογος Καρύταινας «ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ».

Νέα, ταλαντούχα παιδιά, μαθητές του Μουσικού σχολείου Τρίπολης που ζουν στην Καρύταινα, την Τρίπολη και το Άστρος, μας παρέσυραν σε ένα μελωδικό ταξίδι. Όλοι γίναμε μια παρέα, σιγοτραγουδήσαμε και χορέψαμε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, ζήσαμε στιγμές ανεμελιάς και μεγάλης συγκίνησης.

Τη δομή του προγράμματος και την επιμέλεια την είχαν τα ίδια τα παιδιά και οι επιλογές των τραγουδιών εντυπωσίασαν το κοινό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Πετρούλα Γιοβά , 14 ετών (φωνή), τον Δημήτρη Λάλεζα, 16 ετών (κιθάρα) και τον Διονύση Μάτσικα, 15 ετών ( μπουζούκι, κιθάρα, φωνή).

Ο Πολιτιστικός σύλλογος « ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ» θέλησε να δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά  τα παιδιά. Εμπιστεύθηκε το ταλέντο, την συνέπεια και τη διάθεση τους να προσφέρουν ότι καλύτερο κρύβουν στην ψυχή τους.

Η αποδοχή  αυτής της πρωτοβουλίας από το κοινό ήταν ενθουσιώδης και αποτέλεσε για εμάς πηγή έμπνευσης ώστε να οργανώσουμε και στο μέλλον δράσεις κι εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσω πολλών μορφών τέχνης ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιθυμίες τους.

Ευχαριστούμε για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στη μουσική βραδιά τους εξής:

Τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής ενότητας Γόρτυνος, κο. Γιώτη Δημήτρη, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καρύταινας, κο. Ιατρόπουλο Πέτρο, τον πρώην Δήμαρχο Γόρτυνος, κο. Παλαμίδη Γιώργο, τον εκπρόσωπο του συλλόγου Καρυτινών Αθήνας & Πειραιά

 « Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», κο. Πετρά Μιχάλη, την υποδιευθύντρια του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, κα. Βίγλα Ιωάννα.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά  όλους τους μικρούς και μεγάλους θεατές που συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό και χαρά στην εκδήλωση. Έδωσαν παλμό και ζωντάνια και συνέβαλαν στη δημιουργία κοινών, όμορφων αναμνήσεων!

Η εθελοντική, συντονισμένη  και ακούραστη προσπάθεια των μελών του συλλόγου «ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ», καθώς και η βοήθεια που δέχτηκαν από  πολλούς συγχωριανούς έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εις το επανιδείν!!!!Το ΔΣ, του “ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ”

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here