ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΕπιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης: Κανένας εφησυχασμός – Οργάνωση Αγώνας.

Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης: Κανένας εφησυχασμός – Οργάνωση Αγώνας.

Κανένας εφησυχασμός – Οργάνωση Αγώνας.

  • Για να μην ξεπουληθεί το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης.
  • Για να μην γίνει η Μεγαλόπολη χώρος συσσώρευσης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.
  • Για να μην γίνει η Παλαιόχουνη χώρος υποδοχής των αστικών αποβλήτων όλης της Πελοποννήσου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου προχωρά αποφασιστικότερα και αποτελεσματικότερα τους σχεδιασμούς και  την πολιτική που από τη μια συρρικνώνουν τις δραστηριότητες του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, με συνέπεια το μαρασμό της περιοχής, την ανεργία, τη φτώχια, την εξαθλίωση και από την άλλη μετατρέπει την περιοχή σε χώρο υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμη και επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

  • Προχώρησε στη χωροθέτηση χώρου ταφής Επικίνδυνων Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στα εξαντλημένα ορυχεία του λεκανοπέδιου Μεγαλόπολης.
  • Συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια της πάρα πέρα προώθησης της Απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας ετοίμασε σχέδιο πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Όχι μόνο οι δυο λιγνιτικές μονάδες, αλλά και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης βρίσκονται σε άμεση απειλή για πώληση.
  • Ολοκληρώνει τις διαδικασίες παράδοσης της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ – Ενεργειακή αλλάζοντας προς το χειρότερο όρους της σύμβασης ώστε να διευκολύνετε η μεταφορά περισσότερων ποσοτήτων απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη και να ανοίξει ο δρόμος για την καύση.
  • Ήδη υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο ΠΕΣΔΑ που στηρίζεται στον ΕΣΔΑ που επικυρώνουν τα εγκληματικά τους σχέδια για τη διαχείριση όλων των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στην Παλιόχουνη και ταφή των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στα ορυχεία της Μεγαλόπολης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κάνει αυτά τα αποφασιστικά εγκληματικά βήματα, εξαπολύει άγρια επίθεση παραπλάνησης και εφησυχασμού των λαϊκών στρωμάτων στη γραμμή πως αυτά αποτελούν σχέδια τακτικής και τίποτα δεν θα γίνει.

Πέρα από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, είναι πολλοί οι «πρόθυμοι» (ανάμεσά τους βουλευτές, δήμαρχοι κι άλλοι παρατρεχάμενοι) που ενημερώνουν ανελλιπώς και λεπτομερώς τι είπε ο ένας ή ο άλλος υπουργός, ο ένας ή ο άλλος κυβερνητικός παράγοντας.

Η δημιουργία χώρων ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων είναι απαίτηση της ΕΕ και ιδιαίτερα των ισχυρών βιομηχανικών κρατών του βορά, που για να εξασφαλιστεί η γρηγορότερη εγκατάστασή τους ώστε να φέρουν εδώ τα συσσωρευμένα επικίνδυνα βιομηχανικά τους απόβλητά, τους έβαλαν στο τρίτο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και την πώληση των μονάδων.

Ο λαός της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής που έχει πείρα να μην παγιδευτεί στα ψεύτικα λόγια και τους τακτικισμούς.

Δεν μπορεί να περιμένει λύση από τα κόμματα που ετοίμασαν αυτά τα εγκλήματα, από τη σημερινή κυβέρνηση που τα υλοποιεί, από τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κι όλους εκείνους που με την ψήφο τους, την υπογραφή τους και τη δράση τους μας έφεραν εδώ.

Είναι ανάγκη όλοι όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική να συντονίσουν τη δράση τους. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι’ αυτό. Οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές που μαζί με δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές αρχές τα προηγούμενα χρόνια «εξαντλήθηκαν» σε ημερίδες για τη μεταλιγνιτική εποχή, είναι φυσικό να λείπουν από αυτή την προσπάθεια, δε χωράει άλλωστε στο ρόλο τους. Οι εργαζόμενοι να τους αγνοήσουν και να κάνουν τώρα το βήμα μπροστά.

Θεωρούμε μεγάλο βήμα μπροστά το γεγονός ότι τα λαϊκά στρώματα της περιοχής κατανοούν όλο και πιο πολύ τον κίνδυνο, ξεπερνούν εμπόδια κι οργανώνονται από τα κάτω.

Είναι επίσης θετικό βήμα το ότι λαϊκοί φορείς από τους γύρω νομούς, αντιλαμβανόμενοι την απειλή ενός ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα ολόκληρης της Πελοποννήσου και οργανώνουν την αντίδρασή τους.

Τα ρυάκια αντίστασης κι αγώνα πληθαίνουν κι ενισχύονται, γρήγορα θα γίνουν ποτάμι.

Αν ο λαός το πιστέψει κι οργανωθεί μπορεί να αποτρέψει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς.

Για την Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης:

Συνδικάτα: Ενέργειας – Οικοδόμων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σωματεία:  Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΔΕΗ – Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Αναγνωστόπουλος Νίκος – Αναστασόπουλος Άκης – Ανδριανός Ηλίας –Βελισάρης Ηλίας –  Βεργέτης Ηλίας – Γεωργαντάς Γεώργιος – Γούργαρης Βαγγέλης – Δούμουρας Πέτρος – Κουκουλά Χριστίνα -Λαμπρόπουλος Παναγιώτης – Μαράκας Θανάσης – Μπουγιούκου Μαρία – Μπουρσιάνης Γιάννης – Παγανός Κώστας – Παναγουλοπούλου Λίλα –  Σταθουλόπουλος Ηλίας – Σταθουλόπουλος Νώντας.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ