ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπιστολή των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης...

Επιστολή των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την επαναλειτουργία του ξενώνα Βάστα

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, ο ξενώνας Βάστα παραμένει κλειστός για περισσότερα από πέντε χρόνια, μετά από ατυχείς ενέργειες και κακές συνενοήσεις μεταξύ του Συλλόγου των Απανταχού Βασταίων και των ιδιωτών που λειτουργούσαν τον ξενώνα από το 2009.

Το 1997 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του ξενώνα Βάστα με προσωπική εργασία και οικονομική συμμετοχή του Συλλόγου Βασταίων και της Κοινότητας Βάστα. Το 1998 η Κοινότητα Βάστα απεχώρησε και ο Σύλλογος συνέχισε μόνος του τη χρηματοδότηση, τις μελέτες και το συντονισμό όλων των εργασιών, με τη συγκινητική συμμετοχή όλων των Βασταίων και φίλων τους από τα γύρω χωριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση των έργων προήλθε από το Δήμο Μεγαλόπολης και την Νομαρχία Αρκαδίας. Όλα αυτά μέχρι την αποπεράτωση του κτίσματος το 2009.

Σε ότι αφορά στη λειτουργία του:

Από τα πρώτα χρόνια (2000), παρά τις πολύ μεγάλες ελλείψεις του, ο ξενώνας χρησημοποιήθηκε για να καλύψει εκδηλώσεις του Συλλόγου (Απόκριες, Αρουσαλιού, Μεταμόρφωση Σωτήρος κλπ.).

Από το 2006 έως το 2009, ο ξενώνας λειτούργησε από ιδιώτες, παρά τις ελλείψεις του προκειμένου να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τις ανάγκες επισκεπτών του (εστίαση και διανυκτέρευση).

Το 2009 η λειτουργία του ξενώνα ανατέθηκε από το Σύλλογο σε ιδιώτες οι οποίοι ανέλαβαν την προμήθεια νέου εξοπλισμού εστιατορίου και δωματίων, την διακόσμηση των χώρων, την τοποθέτηση ηλιακού, την χορήγηση άδειας λειτουργίας του Ξενώνα και γενικά όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του με δικά τους αποκλειστικά έξοδα.

Το Σωματείο μας (Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς), αγκάλιασε αυτή την όμορφη γωνιά στο Βάστα και έκανε αρκετές εκδηλώσεις στον ξενώνα στην προσπάθειά του να γίνει γνωστή στον τοπικό πληθυσμό η ιδέα της δημιουργίας ενός Πολιτιστικού Πάρκου με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάπτυξη και ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου μονοπατιών γύρω από το Λύκαιο Όρος (85 χλμ.), ο ξενώνας Βάστα όπως και ο κάθε ξενώνας στα χωριά που περνούν τα μονοπάτια, είναι το αναγκαίο στοιχείο για την προσέλευση και διαμονή περιπατητών, ιδιαίτερα διαδρομών μακράς διάρκειας, όπως συμβαίνει σε άλλα χωριά (βλ. Menalon Trail).

Με την επιστολή μας αυτή κύριε Δήμαρχε, παρακαλούμε ο Δήμος Μεγαλόπολης ως τυπικός ιδιοκτήτης του Ξενώνα Βάστα, να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την επαναλειτουργία του, ώστε μέσω ανοικτού διαγωνισμού να βρεθεί ο καταλληρότερος ενδιαφερόμενος.

Με εκτίμηση
Για τους Φίλους του ΠΠΠΚ
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Φώτης Ζώης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια