Επιστολή της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στον Θανάση Βαλτινό

0
172

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών από τον Συμπατριώτη μας Αξιότιμο κύριο Θανάση Βαλτινό, του απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

Αθήνα 15. 01. 2016

Προς τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών

Αξιότιμο κύριο Αθανάσιο Βαλτινό

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Συμπατριώτη:

Το Δ.Σ. της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μοιράζεται την υπερηφάνεια των Αρκάδων και ιδιαίτερα των Καστριτών, για την δημιουργική πορεία σας.

Η προσφορά σας στην λογοτεχνία, οι ανατροπές που προκαλέσατε στις παραδοσιακές αντιλήψεις για το μυθιστόρημα και το διήγημα, ο θρίαμβος της εκφραστικής λιτότητος στο έργο σας, η αναγνώσιμη βοή του τραγικού παρελθόντος στα κείμενά σας, η ακουόμενη σιωπή της λαϊκής εκφραστικής σοφίας, η συντακτική δόμηση και η εισαγωγή του λαϊκού λόγου χωρίς ίχνος λαϊκισμού στον συγγραφικό κόσμο σας, δίπλα στον έντεχνο και ακαδημαϊκό λόγο, μαζί με το ζωντανό και πανταχού παρόν μήνυμα του μέτρου, συγκροτούν μαζί με άλλα ενδεχομένως, το λογοτεχνικό και γλωσσικό σας κατόρθωμα, το οποίο μοιράζονται όλοι οι έλληνες σήμερα και θα εξακολουθήσουν να το μοιράζονται στο μέλλον.

Με την βεβαιότητα ότι – και την ευχή να- ανήκετε διαρκώς σε όλους τους έλληνες, αφού ήδη είστε ένα από τα πρόσωπα που εικονίζουν την δημιουργική Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, σας ευχόμαστε επιτυχημένη θητεία στα καθήκοντα του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, τα οποία μόλις αναλάβατε.

Ήδη, από την είσοδό σας στο σκυθρωπό ίδρυμα, έχει γίνει αντιληπτός ένας ευφορικά νεανικός άνεμος, που ενθουσιασμένος από την συνάντησή του με την διαχρονική ομορφιά του αρχιτεκτονικού μέτρου της στέγης της Ακαδημίας, διαχέεται στην Πανεπιστημίου να συναντήσει τους γρηγορούντες συμπατριώτες μας εντός και εκτός Πατρίδος.

Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Γιαννακάκος
Ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Αναγνωστόπουλος

valtinos-akadimia
Ο Θανάσης Βαλτινός πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016 (Eurokinissi – Παναγόπουλος Γιάννης)
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here