ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕπιστολή αναγνώστριας για τα αδέσποτα στην Μεγαλόπολη

Επιστολή αναγνώστριας για τα αδέσποτα στην Μεγαλόπολη

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων και σήμερα διαπίστωσα ακόμη μία φορά την ανικανότητα και την αδιαφορία των αρμόδιων να φροντίσουν όχι να μάθουν να είναι ζωόφιλοι, γιατί αυτό απ’ ό΄τι φαίνεται είναι πολύ δύσκολο, αλλά να εφαρμόσουν τον νόμο σε σχέση με τα αδέσποτα.

Με πληροφόρησαν πως ένας μεγάλος αριθμός από τα αδέσποτα που υποτίθεται θα φρόντιζε ο Δήμος μας και που ήταν παρατημένα στο κολαστήριο το υποτιθέμενο κέντρο περίθαλψης που ήταν τα παλιά σφαγεία, βρέθηκαν έξω από τον χώρο αυτόν, δηλητηριασμένα.

Η ιστορία αυτή για μένα ξεκίνησε τον Αύγουστο που επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο σαν ζωοφιλικό σωματείο και ζητήσαμε να βρεθεί ένας χώρος για την περίθαλψή των αδέσποτων και με οικτίρω τώρα για την αφέλειά μου να πιστέψω τις υποσχέσεις που μας έδωσε. Ανέθεσε το ζήτημα στον Αντιδήμαρχο ο οποίος τα μετέφερε στα παλιά σφαγεία, τα παράτησε εκεί χωρίς να φροντίσει να είναι κάπως προστατευμένα εφ΄ όσον ο χώρος είναι ανοικτός και εκτεθειμένος και στο κρύο και στην βροχή, και δεν μπόρεσε μέσα σε επτά μήνες να προσλάβει έναν υπάλληλο για να τα φροντίζει και να τα καθαρίζει.

Στις επανειλημμένες παρακλήσεις και διαμαρτυρίες μας το μόνο που δήλωσε ήταν πως διαπραγματευόταν τον χώρο που θα παραχωρούσε η ΔΕΗ για δέκα χρόνια να τα επεκτείνει σε δώδεκα.
Τα ζώα αυτά κατάφεραν να επιβιώσουν μόνο και μόνο επειδή ένας η δύο εθελοντές διέθεταν την ελεύθερη ώρα τους για να τα φροντίσουν. Και σήμερα, περίπου είκοσι από αυτά βρέθηκαν δηλητηριασμένα.

Θα ήθελα να θυμίσω σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την ύπαρξή τους και που ίσως χαίρονται τώρα που τα κορμιά τους κείτονται νεκρά, πως τα αδέσποτα είναι δικό μας δημιούργημα, και δική μας ευθύνη .Και τα χρήματα που χρειάζονται για την φροντίδα τους δεν επιβαρύνουν την τοπική κοινωνία ,αλλά είναι από κονδύλια της ΕΟΚ που δόθηκαν για τον σκοπό αυτό, και που πήγαν άγνωστο που.

Ελπίζω πως αυτά που περιφέρονται αδέσποτα, και αυτά που απέμειναν στο υποτιθέμενο καταφύγιο θα τύχουν μιας καλύτερης τύχης.
Τατιάνα Κολινιάτη

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ