Επιστολή αναγνώστη: Θρίλερ στην κηδεία του αγροφύλακα Αθανασίου Αντωνόπουλου στη Καρύταινα

Λάβαμε σας δημοσιεύουμε αυτούσια μια επιστολή από τον κ. Χρήστο Αθανασίου Αντωνόπουλο, η οποία αφορά όλα όσα έλαβαν χώρα στην Καρύταινα πριν λίγες ημέρες κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του πατέρα του.

Η επιστολή έχεις ως εξής:

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

            Προς αποκατάσταση της μνήμης του μακαριστού πατρός μου Αθανασίου Αντωνόπουλου, αγροφύλακα Καρυταίνης επί δεκαετίες, και προς προστασία των δικαιωμάτων εμού και της οικογενείας μου εκ της γενομένης προσβολής της προσωπικότητάς μας υπό των Δημοτικών αρχόντων του Δήμου Μεγαλόπολης και με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας κατ΄αυτών, κρίνω σκόπιμο να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή μου, εκθέτοντας τα όσα ανήκουστα διαδραματίστηκαν κατά την κηδεία του πατρός μου και συγκεκριμένα :

1ον.- Στις 20/06/2020 ,ημέρα Σάββατο, απεβίωσε σε νοσοκομείο των Αθηνών ο αείμνηστος πατέρας μου Αθανάσιος Αντωνόπουλος ,οπόταν αυθημερόν το βράδυ οι αδελφές μου Σταυρούλα και Βασιλική μετέβησαν στην Καρύταινα για να αναγγείλουν το δυσάρεστο γεγονός στη χαροκαμένη μάννα μας και να ετοιμάσουν την εκσκαφή του τάφου.

2ον.-  Ο αείμνηστος πατέρας μου, γέννημα και θρέμμα της Καρύταινας, είχε ως επιθυμία  η τελευταία του κατοικία να είναι  το νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου στην Καρύταινα ,προς το σκοπό δε αυτό υπέβαλε στον τότε Δήμο Γόρτυνος το έτος 2010 την από 16.12.2010 με αριθ.πρωτ. 3792 αίτησή του, προκειμένου όπως αγοράσει οικογενειακό τάφο και ειδικότερα « δίπλα στον τάφο της Ξένης Ευθυμίου Ιατροπούλου» στο νοτιοδυτικό  αύλειο χώρο του νεκροταφείου, όμορα από τον υπάρχοντα μανδρότοιχο, μάλιστα δε κατέβαλε και το αντίτιμο της αγοράς του οικογενειακού τάφου  αυθημερόν ( 16.12.2010) στη τότε υφιστάμενη ΔΟΥ Μεγαλόπολης (αριθ.διπλοτύπου 2416045), εισπράττοντας ο Δήμος για την αγορά του συγκεκριμένου χώρου το ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ με την τότε ανταλλακτική αξία των χρημάτων.

3ον.- Μη γνωρίζουσες οι αδελφές μου το ακριβές σημείο του τάφου, αφού ακόμα δεν είχαν βρεί τα στοιχεία της αγοράς, τηλεφωνούν στον εν Αθήναις ευρισκόμενο τοπικό κ.Πέτρο Ιατρόπουλο προκειμένου όπως λάβουν πληροφορίες περί του ακριβούς σημείου του τάφου, πλήν όμως ούτος αν και τοπικός και την προηγουμένη 4ετία εδήλωσε άγνοια, αλλά φρόντισε να ειδοποιήσει τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας  κ.Παναγιώτη Μανιάτη περί της επικειμένης εκσκαφής, πράγμα που υποδηλώνει την γνώση του.

Οι αδελφές μου , μη ειδοποιηθείσες παρ΄ ουδενός,  αφού βρήκαν την αίτηση και το διπλότυπο της αγοράς, δηλαδή τα νομιμοποιητικά έγγραφα της αγοράς του συγκεκριμένου οικογενειακού τάφου, δίδουν εντολή στους αδελφούς Λουάν και Χρήστο Βέστι προς εκσκαφή του τάφου στο συγκεκριμένο σημείο, οι οποίοι πράγματι την επομένην 21.6.2020, ημέρα Κυριακή, προέβησαν από το πρωϊ μέχρι το μεσημέρι στην  διάνοιξη, ώστε την μεθεπομένη και ώρα 13,00 να τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας η νεκρώσιμη ακολουθία και εν συνεχεία η ταφή.

4ον.- Την επομένη του θανάτου το απόγευμα της 21.6.2020 μετέβην στην Καρύταινα, όπου περί ώρα 21.00΄ το βράδυ δέχομαι τηλεφώνημα από το γραφείο τελετών Δημητρίου Σταθούρου ότι υπάρχει πρόβλημα ,παρά την έκδοση άδειας ταφής από το Δήμο, ενώ στις 10.00΄ το βράδυ τηλεφωνεί ο εφημέριος του Ναού (πατήρ παπά Δήμος Αδαμόπουλος) που δηλώνει και εκείνος πρόβλημα και προφορική εντολή του προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου και Αγίου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως όπως μη λάβει χώρα η ταφή στο σημείο του αγορασθέντος οικογενειακού τάφου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσον οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσον και η παρούσα ουδέποτε ανεκάλεσαν την εκδοθείσα πράξη τους για την αγορά του συγκεκριμένου τάφου ,ούτε επέστρεψαν τα χρήματα  της αγοράς  που ενεθυλάκωσε ο Δήμος, πράγμα βεβαίως που όφειλαν κατά τις αρχές της χρηστής Διοίκησης, αφού γνώριζαν ότι υπήρχε απαγόρευση ταφής στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις 22.6.2020 ,ημέρα Δευτέρα και περί ώρα 12.15’ προσέρχεται με τη νεκροφόρα η σωρός του πατρός μου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, αρχίζει να συγκεντρώνεται ο κόσμος (μόνο από την Αθήνα ήλθαν 12 αυτοκίνητα συγγενών) και να εναποθέτουν άνθη ,ενώ εμείς θρηνούσαμε με λήψη ηρεμιστικών φαρμάκων τον αποθανόντα σύζυγο και πατέρα αντίστοιχα.

5ον.-  Ο πιο πάνω αντιδήμαρχος με ιδιαίτερη επιμέλεια ,επικοινωνεί  εσπευσμένα μετά της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία  αποστέλλει  προς τον Δήμο το από 22.6.2020 έγγραφό της με συνημμένο το παλαιό από 27-6-2012 όμοιο περί απομακρύνσεως των τάφων και απαγορεύσεως νέων εκσκαφών , κοινοποιούμενο και προς την Ιερά Μητρόπολη, με το οποίο υπενθυμίζει την απαγόρευση διάνοιξης νέων τάφων στον αύλειο χώρου του Ιερού Ναού του Νεκροταφείου. Το πιο πάνω έγγραφο έρχεται να επιδώσει ,  κατ΄εντολή του Δήμου, με περιπολικό στην Καρύταινα ο αρχιφύλακας Βλαχονικολός, ο οποίος εισέρχεται στο Ιερό του Ναού ( με ποια άραγε δικαιοδοσία) και μπροστά στην Αγία Τράπεζα σε ένα τραπεζάκι επιδιώκει την επίδοση των πιο πάνω εγγράφων αρχικά στην αδελφή μου, μη δυναμένη βεβαίως ούτε να υπογράψει, ούτε να απομακρυνθεί καν από τη σωρό του πατέρα μας και το φέρετρο. Τότε καλείται ο παριστάμενος αδελφικός φίλος του πατρός μας δικηγόρος κ.Παναγιώτης Μαντζουράνης στο Ιερό του Ναού να παραλάβει τα πιο πάνω έγγραφα από τον αστυνομικό και προς διευθέτηση του ζητήματος ,παρά το ότι εστερείτο σχετικής εντολής μας, παραλαμβάνει υπό του Αστυνομικού στο Ιερό του Ναού τα πιο πάνω έγγραφα, ώρα 12.45΄, δηλαδή ένα τέταρτο πριν την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας και ενόψει της αρνήσεως του εφημερίου, κατ΄εντολήν του Σεβασμιωτάτου για την ταφή στον ανοιγέντα τάφο, ο νεκρός κινδύνευε να παραμείνει άταφος ή θα έπρεπε να μεταφερθεί η σωρός και πάλι στο ψυγείο, αφού δεν υπήρχε χρονική δυνατότητα εκσκαφής νέου τάφου σε άλλο σημείο του νεκροταφείου.

Προς αντιμετώπιση του αδιεξόδου ,ανευρέθη σε ένα σημείο του νεκροταφείου «μία γούβα» από παλαιά εκσκαφή οστών αποθανόντος, παρακαλέσαμε τους εκσκαφείς να σπάσουν κάτι παλιά μάρμαρα για να χωρέσει το φέρετρο του πατρός, οι οποίοι υπό καταρρακτώδη βροχή , προέβησαν στη διαμόρφωση του χώρου- γούβας  και έτσι εναποτέθηκε το φέρετρο και τάφηκε  ο πατέρας μου  «σαν το σκυλί στο αμπέλι», παρά την αγορά προ 10ετίας από αυτόν οικογενειακού τάφου με μία τελετή που, λόγω των καθυστερήσεων, διήρκεσε 2 ½  ώρες.

6ον.- Επειδή, ως εκ των εγγράφων πληροφορήθηκα, μετά παρέλευση 2 ετών από της αγοράς του τάφου υπό του πατρός μου,  η αρχαιολογική υπηρεσία  (25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) ,  με το από 27-6-2012 με αριθ.πρωτ. 5900 έγγραφό της προς το Δήμο Μεγαλόπολης που κοινοποιήθηκε τότε και στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, το μεν απαγόρευσε τη διάνοιξη νέων τάφων στον αύλειο χώρο του Ναού , το δε εζήτησε την απομάκρυνση των υφισταμένων τάφων.

            Επειδή, η ως άνω απόφαση της αρχαιολογίας όχι μόνον δεν εφαρμόσθηκε αλλά αντίθετα εξακολούθησε η ταφή θανόντων στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγ.Νικολάου σε οικογενειακούς τάφους ,όπως του Χ.Π. το έτος 2013, του Β.Κ τον Δεκέμβριο του 2018, της Α.Τ το έτος 2019.

Αυτές λοιπόν οι σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν κατά την  ταφή του πατρός μου σε «γούβα» του νεκροταφείου, του ανθρώπου που με πρωτοβουλία του κατεσκευάσθη ο δρόμος  ώστε να είναι δυνατή η μετάβαση νεκροφόρας στο νεκροταφείο,   του ανθρώπου που όταν ο ως άνω εφημέριος προς δήλωση περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας στο Κτηματολόγιο  αναζητούσε μάρτυρες και όλοι ηρνούντο, έσπευσε πρόθυμα να προβεί σε ένορκη κατάθεση.

΄Ετσι λοιπόν τάφηκε ο αείμνηστος πατέρας μου με τις ευλογίες !! της Εκκλησίας και έτσι οι Δημοτικοί ΄Αρχοντες προσέβαλαν βάναυσα την μνήμη του τεθνεώτος πατρός και  ανάλγητα  την προσωπικότητα εμού και της οικογενείας μου, χωρίς μέχρι σήμερα ούτε να ανακαλέσουν την παράνομη διοικητική πράξη τους, ούτε να επιστέψουν τα καταβληθέντα χρήματα της αγοράς του τάφου και το κυριότερο  να ζητήσουν μια όψιμη τουλάχιστον «συγγνώμη» .

Αθήνα 30 Ιουνίου 2020
Με εκτίμηση ο υιός του θανόντος
Χρήστος Αθανασίου Αντωνόπουλος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,316ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ