Επιπλέον έργα ύψους 4.000.000 στην Αρκαδία από το ταμείο πυροπλήκτων

0
140

Σε συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα στις 20.6.2014, ένα βασικό αίτημα της Αρκαδίας που αφορά την δυνατότητα εκμετάλλευσης χρημάτων που έχουν προκύψει από τις εκπτώσεις έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Πυροπλήκτων μέσω δωρεών και υλοποιούνται στην περιοχή, έφθασε στην λύση του.

Με πρωτοβουλία του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου υπογράφηκε τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος), να επαναδιαθέσουν ποσά που είχαν μείνει ανενεργά, από τους πόρους του πρώην Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών.

Συγκεκριμένα με αυτή την πρωτοβουλία-τροποποίηση, θα δοθεί η δυνατότητα για την Αρκαδία, να υλοποιηθούν επιπλέον έργα ύψους 4.000.000 €.

Μετά λοιπόν τη θετική εξέλιξη και την σημερινή υπογραφή τροποποίησης της απόφασης από τους συναρμόδιους υπουργούς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας δήλωσε:
«Μία πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το καλοκαίρι, και ένα αίτημα που γνωστοποιήθηκε από εμένα στον Αρκά Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σε συνάντηση που είχαμε στις 20 Ιουνίου, είχε αίσια έκβαση. Οι συζητήσεις ήταν διαρκείς με τον Υφυπουργό και η αδιάκοπη επικοινωνία μας έφερε το σημερινό θετικό αποτέλεσμα»
Για να συνεχίσει ο κ. Γιαννακούρας
«Το ενδιαφέρον του συμπατριώτη μας υφυπουργού, στο δικό μας αίτημα, ήταν ειλικρινές και με τη δική του προσπάθεια επιστρέφεται ένα σημαντικό ποσό που θα βοηθήσει στην ανάταξη των περιοχών που επλήγησαν από τις φωτιές. Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας αλλά και της περιφερειακής αρχής τον κ. Κωνσταντινόπουλο. Ταυτόχρονα να δηλώσω για μία ακόμα φορά πως οι προσπάθειες μας θα είναι πάντα προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας».
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here