Επιμένει ο Σταθάκης στην αρχική πρόταση – Δεν θέλει να πουληθούν μονάδες στην Μεγαλόπολη

2
922

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ήρθαν στην Ελλάδα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στα πλαίσια της αποεπένδυσης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής.

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού κ. Σταθάκη, επιμένει στην αρχική της πρόταση η οποία περιλαμβάνει τις μονάδες του Αμυνταίου και της Μελίτης. Η Κομισιόν και η DG Comp δεν δέχονται αυτή την πρόταση και έτσι οι συζητήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο βασικός λόγος που ο κ. Σταθάκης δεν θέλει να πουληθούν οι μονάδες της Μεγαλόπολης είναι ότι στην 3 & 4 μονάδα έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες αναβαθμίσεις και έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα, ότι οι ιδιώτες θα πρέπει και αυτοί να κάνουν επενδύσεις όπως η ΔΕΗ.

H επιμονή όμως των θεσμών που ψάχνουν να αφαιρέσουν από την ΔΕΗ τα καλύτερα φιλέτα είναι δυστυχώς το μεγαλύτερο εμπόδιο και το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη και η Ελληνική Κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα χειρότερα για την περιοχή μας.

_____________________________________________
* DG Comp=Directorate-General for Competition – Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η ευρωπαϊκή πολιτική ανταγωνισμού καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από τη ίδρυσή της με τη Συνθήκη της Ρώμης το 1957. Με τη Συνθήκη αυτή θεσπίστηκε ένα καθεστώς που εξασφαλίζει τον ανόθευτο ανταγωνισμό εντός της κοινής αγοράς. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί ένα σύνολο άρτιων και αποτελεσματικών κανόνων ανταγωνισμού για την εύρυθμη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και για να επωφελούνται οι καταναλωτές από τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος ελεύθερης αγοράς. Η πολιτική ανταγωνισμού είναι ένα σύνολο κανόνων που εφαρμόζονται για να διασφαλίζεται ο θεμιτός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων. Η εφαρμογή της ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, αυξάνει την αποδοτικότητα, διευρύνει τις επιλογές των καταναλωτών και συμβάλλει στη μείωση των τιμών και τη βελτίωση της ποιότητας. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η ΕΕ αντιμάχεται τις μονοπωλιακές πρακτικές, ελέγχει τις συγχωνεύσεις και τις κρατικές ενισχύσεις και ενθαρρύνει την απελευθέρωση των αγορών.

από το energypress.gr

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μοναδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης έχουν αναβαθμιστεί και έχουν πέσει πολλά λεφτά. Δεν πρέπει να χαριστουν. Άλλωστε νομίζετε ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα τις βάλουν σε εφεδρεία ? Όχι θα τις δουλέψουν για πολλα χρόνια και γράφουν στα πα@άρ@α τους τις οδηγίες περί CO2 και συμφωνίες για το περιβάλλον. Αυτά είναι για τα μικρά κράτη και με άσχετους υπουργούς τύπου Μπιρμπίλη.

    • Πολύ σωστά Μπάμπη και φυσικά οι νέοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάψουν ότι θέλουν μετά, λιγνίτη, λιθάνθρακα, σκουπίδια, μπριγκέτες και πολλά άλλα…
      Και θα πάει πακέτο το ορυχείο … με ότι αυτό συνεπάγεται!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here