ΑρχικήΔΕΗΕπικίνδυνη διεύλεση φορτηγών από το Τ.Δ. Χωρεμίου του Δ.Μεγαλόπολης.

Επικίνδυνη διεύλεση φορτηγών από το Τ.Δ. Χωρεμίου του Δ.Μεγαλόπολης.


Φιλανθρωπικός & Αλληλοβοηθητικός
Σύλλογος των Απανταχού Χωρεμαίων
“Η Κοίμηση της Θεοτόκου”

Προς: Νομαρχία Αρκαδίας
Δήμο Μεγαλόπολης
Αστυν. Τμήμα Μεγαλόπολης
Διεύθ. Περιβάλλοντος Νομαρχίας Αρκαδίας
Διεύθυνση Λ.Κ.Μ. Δ.Ε.Η.
Διεύθυνση Α.Η.Σ. Α & Β Μεγαλόπολης

Θέμα: Επικίνδυνη διεύλεση φορτηγών από το Τ.Δ. Χωρεμίου

Όπως γνωρίζετε το Τ.Δ. Χωρεμίου του Δήμου Μεγαλόπολης βρίσκετε στον οδικό άξονα από τον εθνικό δρόμο Μεγαλόπολης – Καλαμάτας προς τα χωριά Ίσαρη και Βάστα.

Στην έξοδο του Χωρεμίου προς το Ίσαρη, δημιουργήθηκε πριν χρόνια ένας νέος δρόμος κατόπιν ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης από τους ιδιοκτήτες σημαντικού μέρους των οικοπέδων και των χωραφιών τους, για να συντομεύσει η απόσταση μέχρι την Μεγαλόπολη μέσα από τα ορυχεία της Δ.Ε.Η..

Η παραχώρηση που έγινε ήταν καθαρά για να διευκολύνει τους κατοίκους των γύρω χωριών την περίοδο εκείνη που η Δ.Ε.Η. με την διάνοιξη του ορυχείου ΨΑΘΙ χάλασε τον προηγούμενο δρόμο που ήταν η κύρια οδική σύνδεση της Μεγαλόπολης με όλα τα χωριά της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι αυτό του δρόμου έχει μεταφερθεί –άγνωστο σε μας με ποιανού εντολή η κατεύθυνση – όλη η κίνηση των φορτηγών που μεταφέρουν υλικά στην αποθείωση της μονάδας 4 , των φορτηγών σιλοφόρων που αγοράζουν τέφρα από τις μονάδες και όλων των υπόλοιπων φορτηγών και μηχανημάτων ιδιωτών που εργάζονται στην Δ.Ε.Η..

Πρόσφατα μάλιστα προστέθηκαν και τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά στην αποθείωση της 3 μονάδας με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένα απίστευτο πρόβλημα στο χωριό μας.

Με δεδομένο ότι το Χωρέμη είναι το μοναδικό χωριό που ο δρόμος περνάει μέσα από το κέντρο, η παραπάνω κίνηση όλων των μεγάλων οχημάτων προκαλεί τα παρακάτω προβλήματα:
1. Όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτα τα μηχανήματα και τα φορτηγά περνάνε ασταμάτητα και πολλές φορές και με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ατυχήματος κυρίως από τα μικρά παιδιά που υπάρχουν στο χωριό. Αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουμε μεγάλο πρόβλημα κάποιες φορές ακόμα και να περάσουμε από την μεριά του δρόμου στην άλλη από την μεγάλη συχνότητα της κυκλοφορίας.
2. Λόγω του στενού πλάτους του δρόμου δημιουργείται φρακάρισμα των μεγάλων οχημάτων με αποτέλεσμα να πατάνε με όλο το βάρος τους και εκτός του δρόμου και να προκαλούν συνέχεια βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και στον δημοτικό φωτισμό. ’Εχουμε υποφέρει αρκετές φορές και για πολλές μέρες από έλλειψη νερού. Επίσης τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να ανεβαίνουν στο πλακόστρωτο κομμάτι της πλατείας και να καταστρέφουν πολλές πλάκες.
3. Η συχνότητα και η ποσότητα των μηχανημάτων και των φορτηγών που περνάνε από το Χωρέμη είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τον θόρυβο που δημιουργείτε. Δεν υπάρχει καμία στιγμή της μέρας και της νύχτας που να μπορεί κάποιος να κοιμηθεί. Λόγω και του όγκου και του βάρους κάθε φορά τρέμουν τα σπίτια που είναι δίπλα στο δρόμο!
4. Είναι πλέον αδύνατον σε κάποιον να περπατήσει στο κεντρικό δρόμο και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα πουθενά και νιώθουμε σαν να είμαστε περιορισμένοι στα σπίτια μας , με αποτέλεσμα να μην έρχονται στο χωριό μας πλέον ούτε φιλοξενούμενοι αλλά ούτε και οι ίδιοι οι κάτοικοι!

Με αφορμή τα παραπάνω ζητάμε από όλους τους αρμόδιους να δράσουν ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό ΑΜΕΣΑ και να βρεθεί άλλος δρόμος να γίνετε η κυκλοφορία των φορτηγών και των μηχανημάτων, πριν να συμβεί κάποιο ατύχημα και να σταματήσει επιτέλους η τόσο μεγάλη ζημιά και η απίστευτη ταλαιπωρία που προκαλείτε στους κατοίκους και στο χωριό μας.

Επίσης ζητάμε μέχρι την οριστική απομάκρυνση όλων των παραπάνω οχημάτων μέσα από το κέντρο του Χωρεμίου να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στα δίκτυα κοινής ωφελείας, στον δρόμο και στην πλατεία του χωριού και να γίνει άμεσα η κατασκευή ενός πεζοδρομίου με καλό φωτισμό εκατέρωθεν του δρόμου για να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια.

Τέλος παρακαλούμε μέχρι την επίλυση του προβλήματος να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μειωθεί αισθητά η ταχύτη
τα μέσα στην κατοικημένη περιοχή και το
βάρος των φορτηγών .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ασχοληθείτε ΑΜΕΣΑ με τα παραπάνω προβλήματα και σας παρακαλούμε να κάνετε όλα τα αναγκαία έργα για να επανέλθει η ασφαλής παραμονή στο χωριό μας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής που τόσο μεγάλη επιβάρυνση δέχεται μόνο και καμία ωφέλεια.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,356ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια