ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπερώτηση Αλεξανδρή στο ΠΕΣΥ για την κατάργηση Μονάδας του ΑΔΜΗΕ από την...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Επερώτηση Αλεξανδρή στο ΠΕΣΥ για την κατάργηση Μονάδας του ΑΔΜΗΕ από την Τρίπολη

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε σε τροποποίηση του οργανογράμματός του, καταργώντας οργανική μονάδα του που εδρεύει στην Τρίπολη. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΑΔΜΗΕ στις 20 Δεκεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η τροποποίηση του οργανογράμματος του το οποίο θα ισχύσει από 1/3/2018.

Στην Τρίπολη με βάση την  μέχρι τώρα οργάνωση, είχε έδρα ο Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς.

Με το νέο οργανόγραμμα ο Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου συνενώνεται με τον Περιφερειακό Τομέα Δυτικής Ελλάδας και δημιουργείται ένας ενιαίος Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για τον οποίο δεν υπάρχει ρητός προσδιορισμός της έδρας του στο οργανόγραμμα της εταιρίας.

Παράλληλα, η θέση του Τομεάρχη για τον παραπάνω Τομέα προκηρύχθηκε, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν στην εταιρία, δίχως και πάλι να αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης η έδρα της θέσης. Η παραπάνω κατάσταση έχει ως συνέπεια ότι η έδρα του παραπάνω Περιφερειακού Τομέα πιθανά να καθοριστεί ανάλογα με το στέλεχος που θα επιλεγεί για τη θέση.

Υπάρχει έτσι σημαντική πιθανότητα ότι η έδρα του Τομέα θα βρίσκεται στο Αγρίνιο. Και μόνο η μεγάλη γεωγραφική απόσταση αν ληφθεί υπόψη, καθώς οι κρίσιμες υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς είναι εγκατεστημένες στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, προοιωνίζονται σοβαρές δυσλειτουργίες.

Είναι προφανές ότι οι οργανωτικές δομές του ΑΔΜΗΕ στην Πελοπόννησο ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία του ΚΥΤ Μεγαλόπολης, την κατασκευή του Δικτύου των 400 KV από Μεγαλόπολη προς Πάτρα και Μεγαλόπολη προς Κόρινθο και τη δημιουργία αντίστοιχων ΚΥΤ σε Πάτρα και Κόρινθο και διασύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα καθώς και τη διασύνδεση της με την Κρήτη  αντί να ενισχύονται συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει προκειμένου να μην υποστεί υποβάθμιση η οργανωτική δομή που υποστηρίζει το Δίκτυο Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με βάσει τα νέα δεδομένα ανάπτυξης του στην Πελοπόννησο;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, χόρτων και κλαδιών

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαλόπολης, καλεί τους πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση...

Τατούλης: Ο «Μητσοτακισμός» διαλύει την Αυτοδιοίκηση – Καταγγελία για συγκέντρωση εξουσίας σε ολιγομελείς επιτροπές

 Ο «Μητσοτακισμός» διαλύει την Αυτοδιοίκηση! Όχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ολιγομελείς επιτροπές! Την...

Ιστορική πρωτιά για τον Δήμο Μεγαλόπολης – Πρώτος Δήμος στην Ελλάδα στο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας με εξασφάλιση της μέγιστης χρηματοδότησης των 3.000.000 ευρώ

Απόφαση Ένταξης υπ' αριθ. πρωτ. 199462/28-07-2026 – ΑΔΑ: ΕΡ614653ΠΓ-46Λ Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για...

Σύλλογος Καμάρας: Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Νικήτα Δημόπουλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμάρας, συνήλθε σε συνεδρίαση, λόγω της...

Φωτιά κοντά στα διόδια της Βελιγοστής – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (pics,vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή κοντά στα διόδια της Βελιγόστης, στον...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img