ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπενδύσεις χωρίς θέσεις εργασίας - Φωτοβολταϊκά πάρκα 1.500 MW θα φτιάξει η...

Επενδύσεις χωρίς θέσεις εργασίας – Φωτοβολταϊκά πάρκα 1.500 MW θα φτιάξει η ΔΕΗ στα Ορυχεία που κλείνουν

Αιτήσεις για χορήγηση άδειας δημιουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος μέχρι 1.500 MW έχει καταθέσει η ΔΕΗ .

Οι χώροι που θα γίνει η τοποθέτηση αυτών των φωτοβολταϊκών θα είναι στα ορυχεία που έχουν κλείσει ή αυτά που θα κλείσουν λόγω της απολιγνιτοποίησης. Δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα γίνει και σε ποια περιοχή, όμως η στόχευση είναι κυρίως προς τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Η κίνηση αυτή της ΔΕΗ πρόκειται να προσελκύσει μεγάλα ποσά επενδύσεων , όμως δυστυχώς προσφέρουν θέσεις εργασίας μόνο κατά την διάρκεια της κατασκευής. Αν για παράδειγμα αποφασιστεί να γίνει στην Μεγαλόπολη μια εγκατάσταση 600 MW (όσο είναι οι μονάδες 3-4 που κλείνουν) η 850MW (όσο είναι μονάδα 5), η επένδυση θα είναι πολύ μεγάλη αλλά οι θέσεις εργασίας πάρα πολύ λίγες η και καθόλου. Και επειδή ακούγονται πολλές προτάσεις, ακόμα και αν γίνει μια νέα μονάδα φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη και πάλι δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αφού η κάλυψη θα γίνει από προσωπικό των μονάδων 3 και 4 που θα κλείσουν.

Δυστυχώς η πρόοδος της τεχνολογίας έχει σοβαρές επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας. Οπότε καλό είναι όσοι σχεδιάζουν και προγραμματίζουν έργα να υπολογίσουν ότι η Μεγαλόπολη δεν ζητάει χρήματα και επενδύσεις τεράστιες μόνο . Ζητάει όλα αυτά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλιώς υπάρχει η περίπτωση να πέσουν τεράστια χρηματικά ποσά στην περιοχή αλλά να μην δημιουργηθούν ούτε 50 θέσεις εργασίας!! Δεν είμαι εναντίον της καθαρής ενέργειας, ούτε στο να γίνουν εδώ στην Μεγαλόπολη, όμως θα πρέπει να ξέρετε όλοι ότι δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Μόνο κατά την διάρκεια της κατασκευής και προφανώς θα είναι από εταιρίες που θα φέρουν προσωπικό εκτός της Μεγαλόπολης.

Θα συνεχίζουμε να το λέμε κάθε μέρα, η ενεργειακή μετάβαση που αποφασίστηκε για να μην καταστρέψει την Μεγαλόπολη πρέπει να έχει δυο πολύ βασικά στοιχεία, να είναι ομαλή και να είναι δίκαιη. Σε ότι αφορά το πρώτο, η Κυβέρνηση επέλεξε να είναι βίαιη. Ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι δίκαιη αλλά από τις μέχρι τώρα κινήσεις δεν το βλέπουμε. Έτσι πολύ φοβόμαστε ότι η περιοχή μας θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ