Επίσκεψη της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων στην Μεγαλόπολη την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

0
266

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας την Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019 θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη για να συναντήσει τους Εργαζομένους στους χώρους δουλειάς τους για συζήτηση, ενημέρωση και προετοιμασία αγωνιστικής διεκδίκησης της νέας ΣΣΕ που επίκειται να διαπραγματευτεί και μέσω ΟΜΕΔ .
Ήδη ο ΟΜΕΔ έστειλε πρόσκληση στην ΟΜΕ και στην εργοδοτική πλευρά, τον ΣΜΕ για την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019, προκειμένου να γίνει κλήρωση για την ανάδειξη του Μεσολαβητή.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Μεγαλόπολη σε συνεννόηση με τα Σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στις συσκέψεις που θα γίνουν ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί από την διοίκηση της Λιγνιτικής Μεγαλούπολης συνάντηση και διευκόλυνση των εργαζομένων για συμμετοχή τους στις συναντήσεις με την ΟΜΕ.

Το Σωματείο Ενέργειας ενημερώνει σχετικά:

Μετά την απόφαση που πάρθηκε στη πανελλαδική σύσκεψη σωματείων της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος για αγωνιστική προετοιμασία, προκειμένου να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση 2019 – 2021, αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας θα περιοδεύσει στους χώρους της λιγνιτικής Μεγαλόπολης την Τρίτη 17/12/2019.

Στις 5  το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση της ομοσπονδίας με τα σωματεία μέλη της στο πνευματικό κέντρο της Μεγαλόπολης στη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κινηματογράφος).

Καλούμε τα μέλη των σωματείων της ομοσπονδίας, όλους τους εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις και όσους εργάζονται στους εργολάβους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση της ομοσπονδίας για να προωθήσουμε όσο πιο δυνατά, μαζικά και αγωνιστικά μπορούμε την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ:

  • Κλαδική σύμβαση που να καλύπτει όλες τις ειδικότητες των λιγνιτορυχείων, των σταθμών ΑΗΣ και τους εργολαβικούς εργαζόμενους. (Μηχανικοί και πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ, διοικητικοί υπάλληλοι, σχεδιαστές, φύλακες, μάγειρες, τραπεζοκόμοι κ.α.).
  • Κάλυψη των εισοδημάτων από τις απώλειες των μνημονιακών πολιτικών.
  • Αυξήσεις ανάλογες με αυτές του κατώτατου μισθού της τάξης του 13%.
  • Ανάκτηση του επιδόματος των τριετιών.
  • Βελτίωση επιδομάτων και θεσμικών ρυθμίσεων.

Στο χώρο του πνευματικού κέντρου θα υπάρχει έντυπο αντίγραφο της νέας συλλογικής σύμβασης που διεκδικούμε.

         Συνάδελφοι, επειδή το ζήτημα της σύμβασης είναι πάρα πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνο όσους εργάζονται αυτή τη στιγμή, αλλά και όλους όσους θα εργαστούν στο μέλλον με 8μηνα ή σε εργολάβους, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here