Σε συνέχεια της επίσκεψης του στην Τρίπολη , ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης βρέθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στην Μεγαλόπολη όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, ενώ παρόντες ήταν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφεριάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Θέμης Σακελαριάδης , ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος και μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου οι κ.κ. Μιχόπουλος , Γιώτης, Κακκαβάς και Κουρής Ηλίας. Επίσης παρόντες ήταν ο κ. Μουσουρούλης πρόεδρος της επιτροπής του ΣΔΑΜ, ο κ. Τζώρτζης νομικός σύμβουλος του ΣΔΑΜ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας με τους συνεργάτες του κ.κ. Κυριάκο Ποζρικίδη και Παρασκευά Παρασκευόπουλο και ο πρόεδρος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Θανάσης Ψαθάς.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης καλωσορίζοντας τον κ. Παπαθανάση του έθεσε για ακόμη μια φορά τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Μεγαλόπολη, ιδιαίτερα το θέμα του βιομηχανικού πάρκου και της διακριτής διαφοράς που πρέπει να έχει η Μεγαλόπολη έναντι των όμορων δήμων.
Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Κώστας Μιχόπουλος ο οποίος τόνισε και την ανάγκη να δοθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα Αυτονομώ – Εξοικονομώ για την Μεγαλόπολη και τα χωριά.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, τόνισε ότι η Μεγαλόπολη και οι 4 ενεργειακοί δήμοι στην Μακεδονία θα έχουν διαφορά έναντι των υπόλοιπων δήμων που περιγράφονται στα εδαφικά σχέδια.Έκανε αναφορά στις διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν για το επιχειρηματικό πάρκο αλλά και την αξιοποίηση της έκτασης που έχει ο δήμος στο ορυχείο στο Ψαθί.
Το Καφενείο Μεγαλόπολης ρώτησε τον κ. Παπαθανάση ποια θα είναι συγκεκριμένα η διακριτή διαφορά που δήλωσε για την Μεγαλόπολη και σε πιο σημείο θα μπει, στα εδαφικά σχέδια; σε νομοσχέδιο; σε κάποια απόφαση; και η απάντηση του ήταν:
Σε κάθε άρθρο, κάθε νόμου που έχει σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας μας συμπεριλαμβάνεται ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
Στις στρατηγικές επενδύσεις μειώσαμε το ύψος έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστικό να έρθουν εδώ στρατηγικές επενδύσεις.
Στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων έχουμε 10% προσαύξηση ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο.
Στην Μεγαλόπολη θα υπάρχει 100% επιχορήγηση στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, 90% θα έχουν οι όμοροι δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας και 80% όλες οι άλλες περιφέρειες της Ελλάδας.
Μόνο η Μεγαλόπολη θα έχει επιχορήγηση ενώ όλη η Ελλάδα έχει φορολογική απαλλαγή, μόνο η Μεγαλόπολη στα σχέδια που άπτονται του ταμείου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης θα έχει επιχορήγηση.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν έχουν ξεκινήσει με κερδοφορία και ψάχνουν να μειώσουν την αρχική επένδυση, που συνδυαζόμενο αυτό με το ταμείο ανάκαμψης θα είναι πολύ ελκυστικό για να έρθουν να εγκατασταθούν εδώ στην Μεγαλόπολη.
Διότι μειώνεται η αρχική τους επένδυση, μόνο εδώ μπορεί αν συμβεί αυτό. Οπουδήποτε αλλού θα πρέπει να έχουν κερδοφορία για να έχουν φορολογικές απαλλαγές.
Έχουμε τα επιχειρηματικά πάρκα, έχουμε την αντένα της HELEXPO, έχουμε τα εδάφη που θα τα δώσουμε, θα μισθώσουμε τα εδάφη με μακροχρόνιες μισθώσεις, θα παραμείνουν δημόσια, θα τα μισθώσουμε και σε επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα.
Θα είμαστε εδώ μαζί σας στην Μεγαλόπολη , εμένα θα με βλέπετε συχνά, η πολιτεία έχει στρέψει σοβαρά την προσοχή της στην Μεγαλόπολη.
δείτε ολόκληρο το βίντεο με όσα ειπώθηκαν στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης: