ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπίσκεψη Παπαηλιού σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία

Επίσκεψη Παπαηλιού σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 27.10.2017, επισκέφθηκε το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε, ενημερώθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με το διευθυντή και το προσωπικό

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Παρά δε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

Ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεδομένου μάλιστα  ότι (το συγκεκριμένο παράρτημα) καλύπτει ολόκληρη τη διοικητική Πελοπόννησο (πλην Κορινθίας).

Ειδικότερα ανέφεραν, ότι χρειάζονται γιατρούς, περισσότερους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων και εκσυγχρονισμό του στόλου (των ασθενοφόρων) με περισσότερα νέα ασθενοφόρα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής. Πρόσθεσαν δε, ότι τα δύο ασθενοφόρα που αποτελούν αντικείμενο δωρεάς, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αφού επεσήμανε τις δημοσιονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα τα υπαρκτά προβλήματα.

Επιπλέον ανέφερε, ότι είναι αναγκαίοι ο συντονισμός και η συνέργεια του ΕΚΑΒ κυρίως με τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, που βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και είναι υποστελεχωμένα από πλευράς οδηγών ασθενοφόρων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Παπαηλιού υπενθύμισε, ότι έχει προτείνει την ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πάντως τη δημιουργία κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Η πρόταση, στην οποία ο Γιώργος Παπαηλιού επιμένει και την επαναφέρει, δεν έχει απορριφθεί, όμως συνδέεται με παραμέτρους (οικονομική, πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού) που πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Στις 26.10.2017, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Τρίπολη και το πεζοπόρο τμήμα στον Άγιο Βασίλειο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους :
Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών. Και αυτό γίνεται, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, τις ικανότητες και την εμπειρία των πυροσβεστών και παρά τις μεγάλες δυσκολίες τόσο σε από πλευράς μέσων όσο και από πλευράς κατηγοριοποίησης του προσωπικού. Σ΄ αυτό στο πλαίσιο, στο Πυροσβεστικό Σώμα στην Αρκαδία έχουν δοθεί εύσημα για τον άριστο τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητά του.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους τα θέματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία γενικά και στην Αρκαδία ειδικότερα και ενδεικτικά :

  • Η ίδρυση ΕΜΑΚ για την Πελοπόννησο, όπως ισχύει για όλες τις έδρες των περιφερειακών διοικήσεων της χώρας, δεδομένου μάλιστα ότι η αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου εκτείνεται, εκτός από τη διοικητική Πελοπόννησο, και σε νησιά, όπως τα Κύθηρα, οι Σπέτσες, η Ύδρα, ο Πόρος.
  • Η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρκαδίας σε α΄ τάξεως Υπηρεσία, πράγμα που θα επιτρέψει την καλύτερη στελέχωση και εξοπλισμό της.
  • Η μόνιμη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροπαίων
  • Η ανακατασκευή του κτιρίου στο Άγιο Βασίλειο που στεγάζει το πεζοπόρο τμήμα και η οποία καθυστερεί.
  • Η προμήθεια νέων οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ
  • Η ομογενοποίηση του προσωπικού, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν 4 κατηγορίες πυροσβεστών.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, εκκινώντας από την αντικειμενική παραδοχή, ότι η Πελοπόννησος έχει υψηλότατο δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές και άλλα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, συμφώνησε με την ανάγκη αναβάθμισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου σε Υπηρεσία α΄ τάξεως, στην ίδρυση ΕΜΑΚ, στην προμήθεια νέων οχημάτων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και στην επίλυση ζωτικών θεμάτων του προσωπικού, όπως η προμήθεια ατομικού εξοπλισμού και κυρίως η ομογενοποίησή του.
Όσον αφορά την ομογενοποίηση του προσωπικού, σημείωσε τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την ανομοιογένεια και η οποία δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση και την πλήρως αποτελεσματική λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.
Αφού αναφέρθηκε στους υπό μονιμοποίηση, εντός τριετίας, πυροσβέστες, υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την πλήρη εναρμόνιση καθηκόντων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και αυτών και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με αυτά των μονίμων.
Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των συμβασιούχων πυροσβεστών, με τρόπο ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους επί ετήσιας βάσης και περαιτέρω να διασφαλίσουν την εργασία και συνακόλουθα τη ζωή τους, δεδομένου ότι υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα επί χρόνια και διαθέτουν τεράστια εμπειρία που δεν πρέπει «να πάει χαμένη».

Και ο Γιώργος Η. Παπαηλιού κατέληξε, ότι αυτές οι θέσεις προωθούνται και θα προωθηθούν περαιτέρω με επιμονή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ