Επίσκεψη Μεσσήνιων στο Ναό Επικούριου Απόλλωνα και ενημερωτική εκδήλωση στην Ανδρίτσαινα

3
327

Πάνω από 120 Μεσσήνιοι είχαν την ευκαιρία να δουν άλλοι για πρώτη φορά άλλοι και πάλι τη μοναδική ομορφιά του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένης εκδρομής και εκδήλωσης που έλαβε χώρα την ίδια μέρα αργά το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας. Τα δύο μεγάλα πούλμαν ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία και αφού πέρασαν από τη Νέα Φιγαλεία κατευθύνθηκαν προς τον Επικούριο Απόλλωνα όπου και πραγματοποίησαν στάση για ξενάγηση. Εκεί τους περίμενε ο ερευνητής Κος Απόστολος Λ. Πιερρής, Διευθυντής του διεθνούς Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τον Επικούριο Απόλλωνα. Μάλιστα πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια εκδήλωση και στη Νέα Φιγαλεία με ομιλητή τον ίδιο.

Έπειτα οι Μεσσήνιοι αναχώρησαν για την Ανδρίτσαινα όπου επισκέφθηκαν την «Νικολοπούλειο» Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας όπου εκεί τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια κα.Αντωνία Βλαχούση όπου και τους ξενάγησε στους χώρους της βιβλιοθήκης. Ακολούθησε η ενημερωτική εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας με κεντρικό ομιλητή όπως προαναφέραμε τον κ.Πιερρή με θεματολογία σχετικά με την ιστορία του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα.

Τέλος οι Μεσσήνιοι απόλαυσαν το γεύμα τους και τον καφέ τους στα καταστήματα της Ανδρίτσαινας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα πούλμαν συνόδευσε από τη Νέα Φιγαλεία στην Ανδρίτσαινα για λόγους ασφαλείας, εθελοντής, μέλος της πολιτικής προστασίας Φιγαλείας ενώ στην Ανδρίτσαινα βρέθηκε το ‪#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 όπου και κάλυψε την εκδήλωση.

 

 

Facebook Comments

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι πήγαν να κάνουν οι Μεσσήνιοι εκει;Θα αρχίσουν παλι να λενε οτι ο Ναός ανήκει στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ ,οπως λενε και για την Αγία Θεοδωρά μας !

    • Ετσι και ηταν ακόμα στο υπουργείο πολιτισμού ο Σαμαράς τωρα θα ειχε κατεβάσει και την Ακρόπολη ,μαζι με την Βεργινα στην καλαματα !!!

  2. Βρε καφενείο τι μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι Μεσσήνιοι !Καλα βολεύτηκαν στην ΔΕΗ εδω και τόσα χρονια πηγαινοέρχονται ,και εμεις εδω τρώμε την βρώμα και το δηλητήριο !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here