Εορτή της Αγίας Τριάδος στους Χράνους (pics)

0
577

Ανάμεσα στα πολλά εκκλησάκια και ξωκλήσια που έχει να δείξει το χωριό μας οι Χράνοι, βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας. Είναι κτισμένο σε ένα όμορφο και γραφικό λοφίσκο,στο κάτω μέρος του χωριού, σε αποχρώσεις λευκού , και μπροστά του απλώνονται οι καταπράσινες πλαγιές με θέα τον μεσσηνιακό κάμπο!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτή του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος, γιορτάστηκε το φερώνυμο εκκλησάκι, συγκεντρώνοντας πολλούς προσκυνητές, ‘οπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

<<Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Τρία διαφορετικά πρόσωπα με ξεχωριστά ιδιώματα, διακριτούς ρόλους, που ενώνονται σε μια και την αυτή ουσία.

Πρότυπα κοινωνικότητας, μέσα στην οποία ξεδιπλώνεται με μοναδικό τρόπο, η αγάπη, ο σεβασμός, η αλληλοπεριχώρηση, το ζωντανό αυτό θαύμα της ενότητας των πολλών σε Ένα>>…με αυτά τα λόγια του Ευαγγελίου, ο παπά Βασίλης μας μεταφέρει ότι η Εκκλησία μας είναι εικόνα του εν Τριάδι Θεού, που επιδιώκει την ενότητα, διατηρώντας παράλληλα την προσωπικότητα του καθενός..!

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, τα ωραία εδέσματα που προσέφερε ο Σύλλογος με την παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και με την επίβλεψη του προέδρου να είναι όλα τέλεια, οι ζεστοί άνθρωποι, και πάνω απ΄όλα το Άγιο πνεύμα, δημιούργησαν κατάλληλες συνθήκες για στιγμές σαν αυτές που αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό.
Η Αγία Τριάδα βοήθειά μας!

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here