ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ !

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ !

Πριν λίγες ημέρες έγραφα για απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στην Μεγαλόπολη και σήμερα ότι υπάρχουν εξώδικα που έχουν σταλεί σε δημοτικούς άρχοντες της πόλης.

Δημοσιεύω σήμερα όλα τα σχετικά έγγραφα τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή να ξεσπάσει ένας καινούργιος πόλεμος με άγνωστη αυτή την στιγμή κατάληξη αλλά με δεδομένο οτι περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ το θέμα της κατασκευής της συνδετήριας οδού της Μεγαλόπολης με την νέα εθνική οδό.

Επίσης αρχίζει να γίνεται πλέον φανερό στον καθένα μας ότι τελικά σε αυτή την πόλη οι πολίτες αντιμετωπίζονται  διαφορετικά κάθε φορά ανάλογα με τα γούστα των εκλεγμένων μας.

Στις 7 Μαρτίου 2012 εκδόθηκε οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Μεγαλόπολης προς την κ Καντέλη και αφορά το επίμαχο οικόπεδο της που έχει κάνει και το προηγούμενο εξώδικο πρός τον Δήμαρχο. Η κ. Καντέλη την συγκεκριμένη άδεια, είχε   ξεκινήσει τις διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά από πολλά προβλήματα και παρασκηνιακά παιχνίδια κατάφερε να την πάρει στα χέρια της μετά από 7 μήνες!

Αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί όμως. Την επόμενη μέρα ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε εισήγηση στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και αφού του αναφέρει διάφορους λόγους , ζητάει να γίνει ανάκληση της άδειας και να προσκομιστεί ολόκληρος ο φάκελος για να γίνει έλεγχος.

Κατόπιν την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος κ. Μπούρας ανακαλεί την άδεια οικοδομής και κοινοποιεί το σχετικό έγγραφο.

Με αφορμή αυτά τα 2 έγγραφα του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου , έχουν αποσταλεί και στους 2 εξώδικα στα οποία τους προσάπτουν σοβαρότατες κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος .

Η πλευρά της κ. Καντέλη υποστηρίζει ότι ο Δήμαρχος κακώς προχώρησε στην ανάκληση της άδειας αφού δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Επίσης υποστηρίζει ότι ο αντιδήμαρχος κακώς προχώρησε στην εισήγηση του. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των εξωδίκων θα σας πώ σύντομα.

Το όλο θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο και χρειάζεται κανένας να έχει νομικές γνώσεις για να μπορεί να εκφέρει γνώμη με σιγουριά.
Αυτό που εγώ προσωπικά θεωρώ απίστευτο και απίθανο αλλά ταυτόχρονα και τραγικό , είναι το γεγονός ότι η πολεοδομία ανήκει στον Δήμο Μεγαλόπολης και τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος γνώριζαν πολύ καλά ότι πρόκειται να εκδοθεί η συγκεκριμένη άδεια. Μάλιστα έγινε και μεγάλο επεισόδιο στο Δημαρχείο για το θέμα αυτό.
Αφού λοιπόν γνώριζαν γιατί αφησαν πρώτα να εκδοθεί η άδεια και την επόμενη ημέρα έσπευσαν να να κάνουν ανάκληση?
Μπορεί τελικά ο Δήμαρχος να βάλει την υπογραφή του και να υποκαθιστήσει την υπογραφή του υπέυθυνου της πολεοδομίας?  Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή μπορεί ο Δήμαρχος να εκδίδει και άδειες οικοδομής?

Μπορεί κάποιος μόνο και μόν ο από ένα σκαρίφημα άδειας να καταλάβει όλα όσα περιγράφει ο αντιδήμαρχος και αλήθεια πως γίνετε να ζητάς τον φάκελο μιας άδειας που μόλις εκδόθηκε..αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι αφήνει σαφέστατες αιχμές ότι οι υπάλληλοι της πολεοδομίας δεν έκαναν καλά τους απαραίτητους ελέγχους και πρέπει να γίνει επανέλεγχος. Αντιλαμβάνεται ο κύριος Δήμαρχος τις συνέπειες των πράξεων του?

Επίσης η ανακληση γίνεται επειδή έχει ενημερωθεί ο Δήμος Μεγαλόπολης για την χάραξη του δρόμου η οποία όμως είναι 200 μέτρα βορειότερα από την απόφαση του Συμβουλίου…και οι δημοτικοί μας άρχοντες αντιδρούν μόνο για την άδεια της οικοδομής … αποδεικνύουν τελικά ότι έχουν αποφασίσει να πάνε τον δρόμο βορειότερα και κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και χωρίς σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν σαφέστατη παραβίαση όλων των κανόνων και της λογικής..όλα γίνονται στο βωμό αλήθεια ποιών συμφερόντων? Τι είναι αυτό άραγε που αναγκάζει ορισμένους να κινούνται στα όρια της ηθικής και της νομιμότητας και να δημιουργούν με τις π΄ραξεις τους πρόβλημα σε όλη την κοινωνία..και μάλιστα να την επικαλούνται και από πάνω??

Μου θυμίζει όλο αυτό την δικαιολογία που ακούμε όλοι μας από τους πολιτικούς μας…
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ!!!

Στο θέμα θα επανέλθω σύντομα με νέα στοιχεία….διαβάστε τώρα παρακάτω όλα τα σχετικά έγγραφα…..

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θαυμάστε τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ πώς σκίζονται για τα συμφέροντα του μεγαλοεργολάβου.Δέν έχω δει ποτέ τόσο επιμονή απο τον άρχοντα, όσο ήταν για τα ηλιακά, αλλα και για τον εργολάβο του δρόμου.Τώρα εξηγούντε σιγά σιγά κάποια πράγματα.Τώρα καταλάβαμε γιατί πληρώνουμε διόδια ενώ δεν έπρεπε να πληρώνουμε,τώρα εξηγείτε με τίνος ανοχή ο εργολάβος κατάργισε τις διόδους διάβασης αγροτικών δρόμων και τις έκανε κεντρικούς κόμβους,τώρα καταλάβαμε γιατί ο δρόμος εξηπηρετόντας κάποια συμφέροντα πηγαινοέρχετε από νεα σε νέα χάραξη.Αλήθεια κύριοι δημοτικοί μας σύμβουλοι,η σύμβαση του έργου από την Ε.Ο με την Μεγαλόπολη έχει συζητηθεί ποτέ στο δημ. συμβούλιο;Υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας για την νέα χάραξη;Πόσες μελέτες και αποζημιώσεις θα δώσει ακόμα το Ελληνικό Δημόσιο για έναν δρόμο;Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση μέχρι τις εκλογές,προλαβαίνετε Κα Καντέλη να μπείτε υποψήφια με τόν επόμενο Δήμαρχο μπάς και γλυτώσετε την περιουσία σας. Μην περιμένεις από αυτούς που έχουν τα σπίτια τους Καλαμάτα, και που είναι σύμβουλοι να σας σώσουν.Το παιχνίδι είναι σικέ, και βλέπουμε όλοι μας ότι υπάρχει διστυχώς μιά δυσοδία που αναβλίζει, και σε λίγο θα είναι εκτός ελέγχου. Λέω και πάλι ότι η μεγαλύτερη διαφθορά είναι στον 2ο βαθμο αυτοδιοίκησης, και την ευθύνη την έχουμε όλοι εμείς που δεν μιλάμε.

  2. Όλα τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από λίγο χρόνο.
    Δεν τίθεται θέμα έγκρισης η αν μου αρέσει η αν με βολεύει η όχι κάποιο σχόλιο … αλλά το Καφενείο της Μεγαλόπολης είναι ένα προσωπικό ιστολόγιο και εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για όσα γράφονται από ανώνυμους!

  3. Είναι επιλύψιμο να προσπαθείς να σώσεις κάτι που σου ανήκει;Είτε με δυόροφο είτε με τριόροφο;Δέν μιλά κανείς για αποζημιώσεις κ.λ.π.Ζητάμε απλά ίση μεταχείρηση μέ όλους τους συμπολίτες μας.Δέν μπορούν οι δημοτικές μας αρχές να πηγαινοφέρνουν τόν δρόμο 13 χρόνια τώρα, και να καταστρέφοντε περιουσίες.Τί θα πείτε κύριοι άρχοντες όταν η επιλογή σας αυτή κλείνει την είσοδο του μαγαζιού;τί θα μας πείτε κύριοι όταν ο συμπολίτης μας πλήρωσε το καλοκαίρι 45.000 ευρώ για ένα οικόπεδο εκεί, και του κλείνετε την είσοδο;Απαντήστε μας΄κύριοι γιατί όλος αυτός ο χαμός με την αλλαγή;7 και πλέον οικογένειες θίγονται από αυτήν την αλλαγή για να εξηπηρετειθεί ποιός;Τελικά είναι ή δεν είναι μιά πρόταση, που θα έπρεπε να είχε αποφευθεί;Είναι ένα πρόβλημα που θα το αντιμετωπίσουν όπως είπα αρκετές οικογένειες, και θα εχει μεγάλον δρόμο.Δέν είναι μόνο θέμα της Κας Καντέλη,απλά έτυχε να είναι πρώτη αυτή που θύγετε, γιατί είναι στήν απέναντη πλευρά του δρόμου.Δέν έχουμε το δικαίωμα να παλέψουμε να σώσουμε, ότι με κόπο έχουμε αποκτήσει; Εδώ θα είμαστε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρόβλημα.Πάντως να είσαστε σύγουροι ότι δεν θα τα πάρει κανείς γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.Δέν μπορούν να αποζημιώσουν 1 μαγαζί(συνεργείο) 1 σπίτι που κλείνει την είσοδο,και τρία οικόπεδα εκ των οποίων τα δύο ειναι για 1η κατοικία.Δέν θέλουμε να περάσει εκεί ο δρόμος και κρατείστε εσείς τις αποζημιώσεις.η χάραξη ήταν αλλού εδώ και 13 χρόνια και τώρα την φέρνουν εδώ.προυπήρχαμε όλοι μας εδω, και δεν μας έδωσε η δημοτική μας αρχή καμία σημασία.Τι πρέπει να κάνουμε;Να τα χαρίσουμε στο κράτος;

  4. ΚΥΡΙΟΙ ,ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΠΡΟΒΗΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ;;;;;; ΕΠΕΙΔΗ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΙΧ. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΟΝΤΑΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΩΝ 5.50 ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΦΟ ΠΟΥ ΠΑΙΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟ .Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ