ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ 8ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με τη επωνυμία Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ – Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα (οδός Βασ. Κων/νου 4)  και εκπροσωπείται νομίμως.

Προς:

  1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ¨Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως,
  2. Τον κ. Αρθούρο Ζερβό υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΗ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντα ως εκ της εν λόγω ιδιότητάς του ομοίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 25/7/2012 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξώδικης δήλωσης – πρόσκλησης.

Κύριε Πρόεδρε

     Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

     Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε για να

καλύψει στοιχειωδώς τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης η τεράστια έλλειψη τακτικού προσωπικού, προσλαμβάνει έκτακτο – εποχικό προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας, παρότι με το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην παραγωγική διαδικασία της επιχείρησης, γεγονός που απαγορεύει τόσο η Ελληνική  όσο και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

     Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το δυσάρεστο φαινόμενο να έχουν  ¨παγώσει¨ και οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού, λόγω του ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική ΠΥΣ σύμφωνα με τον Νομό 4057/12.  Αποτέλεσμα τούτου είναι  να ελλοχεύει  ο κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικοί τομείς και δραστηριότητες στους Σταθμούς Παραγωγής και στα Ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα κι  ενός  blackout.

     Με ευθύνη των Γενικών Διευθύνσεων, προκειμένου να συνεχίζονται οι λειτουργίες των παραγωγικών δραστηριοτήτων της επιχείρησης -αλλά με διαδικασίες που ελέγχονται για την νομιμότητα τους-  δίδεται σε εργολάβους, με απευθείας ανάθεση, η λειτουργία βασικών δομών της παραγωγικής διαδικασίας στους Σταθμούς και στα Ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ.

     Η συγκεκριμένη πρακτική, εκτός του ότι στερείται νομιμότητας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των εγκαταστάσεων, αφού οι ανάδοχοι – εργολάβοι στερούνται γνώσηςκαι εξειδίκευσης για να λειτουργούν/χειρίζονται τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από το να αυξάνονται προκλητικά τα ενδεχόμενα για κάποιο βιομηχανικό ατύχημα με τις όποιες  δυσάρεστες συνέπειες.

     Επιπρόσθετα, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί περαιτέρω το κόστος λειτουργίας, ενώ με αυτό τον τρόπο διευρύνεται ο εργασιακός Μεσαίωνας (δουλεμπόριο), αφού είναι γνωστό ότι στο όνομα του εργολαβικού κέρδους οι εργολάβοι δεν καταβάλουν κανονικά στους εργαζόμενουςπου απασχολούν τους μισθούς, τα επιδόματα κλπ.

Κύριε πρόεδρε

     Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη καθυστέρηση για την πρόσληψη του  έκτακτου προσωπικού, δεν κρύβει πίσω της κανένα σχέδιο εκχώρησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε out searching αλλά έχει να κάνει με τις αρρυθμίες που προέκυψαν στην λειτουργία του κράτους  από τις διπλές Βουλευτικές  εκλογές και εξ αυτού καθυστερεί η έκδοση της σχετικής ΠΥΣ.

     Κύριε Πρόεδρε

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα παρακολουθεί στενά το εν λόγω θέμα και καλεί τόσο τη ΔΕΗ Α.Ε όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία,  εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να διευθετήσουν το θέμα για

να επέλθει η επι

Σχολιασμός με λογαριασμό Facebook

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Μεγαλόπολη και την Αρκαδία.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ….. ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ…ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

  2. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ….. ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ…ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

  3. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ….. ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ…ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

  4. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ….. ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΖΑΝ…ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
9,213ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,579ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Το Kafeneio-Megalopolis.gr συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων

Το Kafeneio-Megalopolis.gr συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΕΣΕΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο...

Η Ιουλία Καραπατάκη ξεσήκωσε το κοινό με μια μοναδική συναυλία στο Varco (pics,vid)

Το βράδυ της Τετάρτης, ο χώρος του καταστήματος Varco, στο Αθήναιο γέμισε με χιλιάδες κόσμου...

Επικίνδυνη κολώνα στις Άνω Καρυές

Αναγνώστης μας από τις Άνω Καρυές μας γράφει: Αυτή η κολώνα της Cosmote στις Άνω...

Ο Τουριστικός Σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου, ένα Ταξίδι στο Μέλλον με Ράγες από το Παρελθόν. Όραμα ή Χαμένη Ευκαιρία;

Θα ήταν πραγματικά ευχής έργον αν ο Ο.Σ.Ε. επέλεγε τα δύο καλύτερα οχήματα τύπου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img