ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ !

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ !

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία: Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα, Βασ Κων/νου 4 (1ος όροφος) και εκπροσωπείται νομίμως,

 Προς:
  1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία ¨Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως,
  2. Τον κ. Αρθούρο Ζερβό υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΗ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντα ως εκ της εν λόγω ιδιότητάς του ομοίως.
      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 25.11.2011, αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξώδικης Δήλωσης – Πρόσκλησης. 
 Κύριε Πρόεδρε

        Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

         
Με τον Νόμο 4024/11 για συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 -2015, προβλέπονται μισθολογικές ρυθμίσεις, η ισχύς των οποίων αρχίζει από 1.11.2011.

   
Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 31, παράγραφος 5, αναφέρεται ότι για τις επιχειρήσεις, για τους οργανισμούς και τις εταιρείες της υποπαραγράφου 1β, το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρείας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009.
  
   Είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες της επιχείρησης (ΓΔΑΝΠΟ) επεξεργάστηκαν διάφορα σχέδια για τον τρόπο υλοποίησης της συγκεκριμένης διάταξης του Νόμου. Έναν μήνα μετά, κατέληξαν σε ένα σχέδιο που βασίζεται στην προχειρότητα, στην αδικία, την αντιπαραγωγική λογική και στη συντριβή των εργαζομένων στους Σταθμούς και στα Ορυχεία, με απώτερο φυσικά στόχο να διαλύσουν τη ΔΕΗ.
  
  Το σχέδιο για τις μειώσεις μισθοδοσίας που πραγματοποιείται, προβλέπει περικοπές που ξεπερνάνε το 25% στους μισθούς των εργαζομένων σε Σταθμούς και Ορυχεία. Εάν δε στις μειώσεις αυτές προστεθούν και οι μειώσεις των νόμων 3833/10 και 3845/10, που για τους εργαζόμενους στους Σταθμούς και τα Ορυχεία ήταν και πάλι της τάξεως του 23%, αντιλαμβάνεστε ότι πραγματοποιείται μια τεράστια μείωση άνευ προηγουμένου της τάξεως του 48%, όταν ο νόμος 4024/11 προβλέπει μείωση των αποδοχών έως 35%.
 
  Επιπρόσθετα, με την μέθοδο που υπολογίζετε τις μειώσεις, πρέπει να γνωρίζετε ότι παραβιάζετε τις διατάξεις των νόμων 3385/2005 και 3863/2010, σύμφωνα με τις οποίες καθορίζονται η αμοιβή για την υπερεργασία, την υπερωρία ημέρας και νύχτας, καθώς και την αμοιβή της Κυριακής ή της Αργίας.

Κύριε πρόεδρε

     Με βάση τα παραπάνω, το συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να συναισθανθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους των ορυχείων και των σταθμών παραγωγής, έτσι ώστε άμεσα να διορθώσει την τεράστια αδικία. Σε διαφορετική περίπτωση, με ευθύνη του Σωματείου, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, μηδέ εξαιρουμένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

 Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα.
       Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨
   Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν . Γραμματέας

   Γιώργος Αδαμίδης                                                   Μάστορας Αθανάσιος
   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

–      Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο

 –      Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
–      ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ