ΑΡΘΡΑ"Εξυπηρέτηση" Νίκα στην Κυβέρνηση σε βάρος του λιγνιτόσημου - Η Μεγαλόπολη εκτός...

“Εξυπηρέτηση” Νίκα στην Κυβέρνηση σε βάρος του λιγνιτόσημου – Η Μεγαλόπολη εκτός χρηματοδοτήσεων για τους Πυρόπληκτους Δήμους

Δημοσιεύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 απόφαση του Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία δίνονται 9.550.000 ευρώ , για την «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών έτους 2021»

Το ποσό αυτό μοιράζεται σε 7 δήμους και όπως θα δείτε στον σχετικό πίνακα, δεν αφορά τους Δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Για τους δήμους Γορτυνίας και Οιχαλίας οι οποίοι είναι πυρόπληκτοι , δεν ξέρουμε γιατί δεν χρηματοδοτήθηκαν.

Για τον δήμο Μεγαλόπολης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά για ποιον λόγο δεν λαμβάνει χρήματα. Γιατί πολύ απλά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλου, αποφάσισε να μην ζητήσει από την Κυβέρνηση χρήματα για τους πυρόπληκτους δήμους αλλά να δώσει τα χρήματα από το λιγνιτόσημο!

Έτσι στην ουσία ο ο κ. Νίκας με την επιλογή του, κάνει μια ιδιότυπη εξυπηρέτηση στην Κυβέρνηση, την γλυτώνει πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την Μεγαλόπολη και επιβαρύνει το λιγνιτόσημο. Και όλα αυτά πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Μεγαλόπολης.

Έτσι λοιπόν η Μεγαλόπολη αντί να λάβει χρήματα από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από την επιχορήγηση των ΟΤΑ για την «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών έτους 2021», τρώει τα πολύ σημαντικά χρήματα του λιγνιτόσημου που κανονικά πρέπει να δίνονται για έργα αναπτυξιακά.

Σε άλλες εποχές θα είχαν σηκωθεί οι πλάκες στην πλατεία της Μεγαλόπολης. Δυστυχώς βλέπουμε ότι συνεχώς λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις για την περιοχή μας, ουδείς αντιδρά, ουδείς μιλάει, ουδείς έχει καν την διάθεση να κάνει ερωτήματα , όλοι παρακολουθούν απαθείς. Μοναδική εξαίρεση στην συνεδρίαση του ΕΑΠ(λιγνιτόσημο) , όπου εκφράστηκαν αντιρρήσεις από 2 μέλη, τους κ.κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο και Κουρουνιώτη Βασίλειο

Ο κ. Νίκας προεκλογικά εξέφραζε την πλήρη αντίθεση το για τον τρόπο διάθεσης του λιγνιτόσημου και τώρα κάνει πολύ χειρότερα!

Επίσης αξίζει να θυμηθούμε και το εξής σημαντικό: Το 2014 ο τότε δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας , ζητούσε ο Δήμος Μεγαλόπολης να διαχειρίζεται όλο το ποσό του λιγνιτόσημου και όχι το 50% η Περιφέρεια. Ο Παναγιώτης Νίκας τότε σαν πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων , δήλωνε:

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Νίκας στο θέμα του λιγνιτόσημου ανέφερε ότι η ΠΕΔ θα στηρίξει το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα στον αγώνα που κάνει, έτσι ώστε όλα τα χρήματα από τους πόρους του ΕΑΠ να τα διαχειριστεί ο Δήμος Μεγαλόπολης, διότι η περιοχή αυτή πλήττεται περιβαλλοντικά από τα εργοστάσια της ΔΕΗ.
Το λιγνιτόσημο αναφέρει πρέπει να το πάρει μόνο ο Δήμος Μεγαλόπολης και όχι κάποιος άλλος όπως η Περιφέρεια γιατί οι κάτοικοί της αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Δυστυχώς οι πολιτικοί σπάνια τηρούν τα όσα λένε και υπόσχονται, έτσι και για τον κ. Νίκα είναι πιο σημαντικό να κάνει τα χατήρια της Κυβέρνησης , παρά να στηρίξει την Μεγαλόπολη. Έχει ξεχάσει τις απόψεις του και εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα από όσα έλεγε.

δείτε σχετικά άρθρα :

Ο Νίκας προτείνει να δοθούν 3 εκατ. ευρώ για τις πυρόπληκτες περιοχές από το Λιγνιτόσημο!

Συνεδρίαση ΕΑΠ: Έργα οδοποιίας και αντιπλημμυρικά στην πυρόπληκτη Μεγαλόπολη από το λιγνιτόσημο

δείτε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ΕΔΩ

δείτε τις παρατηρήσεις Γιαννακούρα:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,763ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,329ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ