Εξαγγελία Τσίπρα: Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία – Η Μεγαλόπολη τι θα πάρει;

2
391

O Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κοζάνη στις εργασίες ενός συνεδρίου που έχει σχέση με τις πολιτικές για την Ενέργεια.

Στο τέλος της ομιλίας του  ο Πρωθυπουργός έκανε μια σημαντική για την περιοχή εξαγγελία, η οποία αφορά το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από τρεισήμισι χρόνια ήμουν εδώ στον ίδιο χώρο, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε. Είχα δεσμευτεί για την καθιέρωση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος για πολίτες και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Διαβεβαιώνω ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να κάνει πράξη το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος. Το υπουργείο οικονομικών εργάζεται για να βρει τον βέλτιστο τρόπο για την καθιέρωση του. Δεσμεύομαι ότι το ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τη Δυτική Μακεδονία θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2018.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ όμορφα, οι περισσότεροι που θα διαβάσετε την είδηση θα σκεφτείτε ότι το δούλεμα πάει σύννεφο από την Κυβέρνηση. Ο βασικός λόγος της εξαγγελίας αυτής είναι ότι γίνεται για να σταματήσουν οι αντιδράσεις για το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή.

Όμως πέρα από αυτό τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα για ακόμη μια φορά. Άλλο Δυτική Μακεδονία και άλλο Μεγαλόπολη; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;

Υπάρχει κανένας πολιτικός να μας το εξηγήσει; Η πρέπει να αποδεχτούμε εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη ότι είμαστε πολίτες άλλης χώρας και δεν ενδιαφέρεται κανένας να πει στον Πρωθυπουργό ότι και εδώ υπάρχει ΔΕΗ, υπάρχει ρύπανση, υπάρχει βλάβη στους κατοίκους και στο περιβάλλον.

Αλλά μάλλον εδώ στην Μεγαλόπολη σχεδιάζουν να μας φέρουν άλλα , πιο καλύτερα πράγματα, τα απόβλητα!!!

Η απάντηση στον τίτλο, τι θα πάρει η Μεγαλόπολη είναι γνωστή σε όλους μας, δεν την γράφουμε γιατί είναι ακατάλληλες οι λέξεις!!

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφου αυτοι που εχουμε ψηφίσει στον Δημο δεν διεκδικούν ΤΙΠΟΤΑ ,πειτε το μην φοβαστε.
  Αγαπητό καφενείο πως μπορεί να εχουν βουίξει όλα τα σαιτ σε ολη την Ελλαδα εκτος απο ολα μα ολα τα Αρκαδικα και με εσας μαζι κι ολα της Μεγαλοπολης? Τόσες μέρες γιατι δεν ανεβάζεται αυτήν την είδηση?Κανένα ΜΜΕ δεν το είδε?
  ΤΥΧΑΙΟ?
  Ή μήπως δεν αρέσει την περιφέρεια και στον δήμο Μεγαλόπολης?

  Πελοπόννησος: Προσφυγές στο ΣτΕ κατά του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων.
  Ο δήμος Μεγαλόπολης που είναι?

  http://www.zougla.gr/greece/article/peloponisos-prosfiges-sto-ste-kata-tou-sxediou-diaxirisis-apovliton-1470662

 2. Αγαπητέ αναγνώστη, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δεν ανέβηκε η συγκεκριμένη είδηση, που αφορά την προσφυγή της ένωσης δήμων Πελοποννήσου και των συγκεκριμένων δημάρχων που αντιδρούν στο ΣΔΙΤ , την διαχείριση απορριμμάτων όπως προσπαθεί να την περάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Η είδηση δημοσιεύθηκε όντως σε όλα τα αθηναικά σαίτ την Κυριακή 9 και την Δευτέρα 10 Ιουλίου. Δεν το είχαμε δει , μετά το σχόλιο σας είδαμε και εμείς ότι έχει δημοσιευθεί και σε κάποιες σελίδες της Καλαμάτας.
  Όσο αφορά την σελίδα μας σας δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσουμε ότι αφορά τις αντιδράσεις για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που προχωράει η Περιφέρεια με την ΤΕΡΝΑ , εξάλλου τις συγκεκριμένες αντδράσεις και την απόφαση να προσφύγουν στο ΣΤΕ την είχαμε παρουσιάσει σε παλιότερο άρθρο. όπως έχουμε δημοσιεύσει και όλα όσα μας έχουν στείλει οι φορείς που αντιδρούν.

  Ενδεικτικά σας παραθέτουμε σχετικά άρθρα μας

  https://kafeneio-megalopolis.gr/?p=34646

  https://kafeneio-megalopolis.gr/?p=32486

  https://kafeneio-megalopolis.gr/?p=33567

  https://kafeneio-megalopolis.gr/?p=30483

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here