ΑρχικήΑΡΘΡΑΕνημερωτική συνάντηση- Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ομάδας Δράσης Αλφειός – Μαίναλο 2020

Ενημερωτική συνάντηση- Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ομάδας Δράσης Αλφειός – Μαίναλο 2020

Με μεγάλη συμμετοχή μελών της Τοπικής Ομάδας Δράσης Αλφειός – Μαίναλο 2020 αλλά και πλήθος νέων ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 16/04 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλοπολης, η ενημερωτική συνάντηση- Γενική Συνέλευση της ΤΟΔ.

Κατ’ αρχήν έγινε αναλυτική ενημέρωση για την διαδικασία «Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤΟΚ) » που προβλέπεται στο ΕΣΠΑ & ΠΕΠ 2014-2020 καθώς και τις νέες εξελίξεις που οδηγούν ουσιαστικά στην υλοποίηση όλου του προγράμματος LEADER του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με την διαδικασία ΤΑΠΤΟΚ και στην συνέχεια ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες για την εξέλιξη των εργασιών αλλά και για τις μελλοντικές ενέργειες της τοπικής ΤΟΔ προκειμένου να προετοιμαστεί ένα συνολικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή παρέμβασης, που θα υποβληθεί στο Υπ. Ανάπτυξης και στην Περιφέρεια.

[ot-video][/ot-video]

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από σχεδόν όλους τους παρευρισκόμενους, συζήτηση υψηλού επιπέδου και ουσίας που αντανακλούσε τον προβληματισμό για το μέλλον της περιοχής.

Στην συνέχεια ξεκίνησε η ΓΣ της ΤΟΔ με θέμα την ανάλυση των Προβλημάτων /κινδύνων αλλά και των πλεονεκτημάτων / ευκαιριών που παρουσιάζει η περιοχή (.Ανάλυση SWOT). Η Ανάλυση αυτή εκτός από προαπαιτούμενο  για την υποβολή της πρότασης, αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο βήμα στην προσπάθεια σχεδιασμού της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Στον καταιγισμό ιδεών που ακολούθησε συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και καταγράφηκε πλήθος αξιόλογων ιδεών και σκέψεων, τόσο στο σκέλος των κινδύνων όσο και των ευκαιριών. Έντονη ήταν η ανησυχία όλων για την νοοτροπία αδιαφορίας και εφυσηχασμου που επικρατεί στην περιοχή καθώς και για την συνεχή μείωση του πληθυσμού της ενώ σημειώθηκε με έμφαση ο πολιτιστικός της πλούτος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος κ. Φ. Ζώης και ο διευθυντής του σωματείου  Παρράσιο Πάρκο κ. Α. Δενδρινός, ο εμπνευστής και συντονιστής της δημιουργίας του δικτύου μονοπατιών στο Μαίναλο «Mainalon trail » κ. Ι. Λαγός, ο αντιπρόεδρος της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης κ. Σ. Τσίχλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, εκπροσωπώντας τον Δήμο, κ. Β. Χίνης, ο διαχειριστής του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου κ. Θ. Χρονόπουλος, ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Ν. Σαρούκος, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της εστίασης και μεταποίησης τροφίμων, έμποροι της πόλης, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, μηχανικοί.

taptok (1) taptok (2)

taptok (3) taptok (4)

Η μεγάλη συμμετοχή αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο συζήτησης και ενδιαφέροντος για την διαμόρφωση μιας κοινά επεξεργασμένης και αποδέκτης αναπτυξιακής στρατηγικής μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Στις αρχές Μαΐου  θα οργανωθεί νέα εκδήλωση, όπου και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι τελικές προδιαγραφές του Υπουργείου και της Περιφέρειας για τα ΤΑΠΤΟΚ και θα συζητηθεί το θέμα της εταιρικής / νομικής μορφής που θα λάβει η ΤΟΔ Αλφειός –Μαίναλο 2020. Μέχρι τότε θα συνεχίζεται η εγγραφή νέων μελών.

Η ΔΕ της ΤΟΔ ΑΛΦΕΙΟΣ –ΜΑΙΝΑΛΟ  2020

[ot-video][/ot-video]

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ