Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, το ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα) διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.Το παρελθόν, το παρόν, οι προοπτικές και το Πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής» και σας προσκαλεί στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
• Χαιρετισμοί
• Ομιλίες – Εισηγήσεις
1. Κώστας Αλεξίου, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Υπεύθυνος Πελοποννήσου
2. Χριστίνα Σταμούλη, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Νομικός
3. Μάρκος Χαρίτος, Μέλος ΕΣΔΟΓΕ – Σκηνοθέτης, Ειδικός Επικοινωνίας
• Παρεμβάσεις
– Η βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτα Κοζομπόλη, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Επανορθώσεις στην περίοδο 2013-2015
– Ο βουλευτής Κορινθίας, Τσόγκας Γεώργιος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις Επανορθώσεις στην παρούσα σύνοδο της Βουλής
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης θα υπάρχει Έκθεση με θέμα:
«Τύπος και Λογοτεχνία στα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης», 23-30 Σεπτεμβρίου 2016.
Η αγωνιστική και πνευματική δραστηριότητα των χρόνων της Κατοχής 1941-1944, μέσα από τα εξώφυλλα 230 εφημερίδων και 470 Λογοτεχνικών εκδόσεων της εποχής.
Από την Συλλογή της Βιβλιοθήκης – Αρχείου του Γιώργου Δολιανίτη πρ. Σχολάρχη και μέλους του ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα)
δείτε επίσης ΕΔΩ