ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

0
162

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛHΝΙΑΣ EΝΩΣΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Δελτίο Τύπου 2-7-2014

Ανδρέας Λοβέρδος: Η αλλαγή σελίδας στην Κυβέρνηση έχει γίνει ορατή.Για τις μετεγγραφές των φοιτητών: «Η Βουλή το Μάιο πριν κλείσει ψήφισε μια ρύθμιση, είναι το άρθρο 53 του νόμο για τις λαϊκές αγορές, που τότε το συζητάγατε εσείς για τις λαϊκές με την ένταση που υπήρχε.
Ψηφίστηκε λοιπόν μια πολύ αναλυτική διάταξη που μάλιστα η Βουλή την έκανε και όσο μπορούσε περισσότερο γενναιόδωρη. Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, οικογένειες με θύματα τρομοκρατίας, οικογένειες των οποίων οι γονείς είναι ασθενείς πέρα των παιδιών, οικογένειες που έχουν δυο παιδιά εκ των οποίων το ένα σπουδάζει πες μια οικογένεια στον Πειραιά το ένα παιδί είναι στο Ηράκλειο και δίνει και το άλλο, σε αυτές τις περιπτώσεις η μετεγγραφή αποτελεί δικαίωμα όπως λέει ο νόμος, τώρα.

Χωρίς τη δική μας παρέμβαση. Ήδη ισχύει αυτό από τις 14 Μαΐου και αφορά την επόμενη χρονιά. Θα προσθέσουμε και το στοιχείο που ίσχυε πρόπερσι που είναι εισοδηματικό, έχει να κάνει με πόσα άτομα έχει οικογένεια για να βγάλουμε τον τελικό υπολογισμό. Αυτό ίσχυε επί Αρβανιτόπουλου και εφαρμόστηκε. Δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ αυτά, θα ισχύσουν από φέτος και ήταν και θα διατηρηθεί, θα το ξαναφέρουμε δηλαδή 9.000 € κατά άτομο της οικογένειας. Υπήρχε πέρσι και θα το επαναλάβουμε κι αυτό ένα όριο 10% γι’ αυτά τα οικονομικά κριτήρια.

Για τα προηγούμενα δεν υπάρχει όριο, κανένα. Και υπάρχει και η ρύθμιση στο νόμο ότι το οικείο Τμήμα είναι αρμόδιο για να καθοριστούν ποιοι είναι αυτοί των οποίων ικανοποιείται το δικαίωμα για μετεγγραφή. «Βρήκαμε με τους πρυτάνεις μια σύμπτωση λειτουργική και όχι σύμπτωση ουσίας με κριτήριο ότι είμαστε σε οικονομική κρίση» Ευχαριστούμε πολύ τον Υπουργό για τη άριστη συνεργασία .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – Ο ΑΡΚΑΣ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here