ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

0
182

Ο πρόεδρος Αποστολόπουλος Νικόλαος εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Τριών Τέκνων Ο Αρκάς – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τριτέκνων, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με τον Υπουργό κο Βρούτση Ι. και τον Υφυπουργό κο Κεγκέρογλου.

Σε κλίμα συνεργασίας συζητήθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα τρόφιμα για τις φτωχές τρίτεκνες οικογένειες που δικαιούνται από την Ε.Ε.. Μετά από εκτενή διάλογο με τον υφυπουργό και ξεπερνώντας την αντίδραση της Τρόικας διεκδικήσαμε και κρατήσαμε τα εισοδηματικά κριτήρια που υπήρχαν και στους περσινούς διαγωνισμούς, όπως και τις υπόλοιπες παροχές που είχαμε.

Μετά από πρόταση του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης και την θετική θέση του Υπουργού δημιουργείται επιτροπή που θα αποτελείται από τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλες ομάδες που θα συζητήσουν τον νομοθετικό σχεδιασμό για δημογραφικό και εξομοίωση τριτέκνων-πολυτέκνων. Σε αυτή την πρόταση ο Υπουργός έδωσε εντολή για την γρήγορη υλοποίησή του.

Ο υφυπουργός πρότεινε μια σειρά εργαλείων για την καλύτερη αντιμετώπιση της οικογενειακής επιχείρησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την οικογένεια. Συζητήθηκε επίσης αναλυτικά το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς και το ποσοστό χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Διαπιστώθηκε το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε σε οικογένειες η μη παροχή μικροεπισκευαστικών δανείων από το παρακαταθηκών .

Ο Υπουργός υποσχέθηκε την άμεση παρέμβαση για να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα. Για να έχουμε γρήγορο και εύστοχο αποτέλεσμα των θεμάτων που συζητήσαμε μας πρότεινε ο Υπουργός νέα συνάντηση μέσα στο Σεπτέμβρη.

Ο σύλλογος συναντήθηκε στη βουλή με τους βουλευτές κο Σκρέκα και κα Μαρτίνου της ΝΔ που είναι μέλη της επιτροπής μορφωτικών και οικονομικών υποθέσεων και ζήτησε την παρουσία του στη συζήτηση και κατέθεσε τα προβλήματα των τριτέκνων.

Για θέματα που αφορούν τις μειώσεις τριτέκνων για δήμους συζητήσαμε με τον Υφυπουργό κο Λεονταρίδη και τη συνεργασία για τη δημιουργία καλύτερων αποτελεσμάτων για τα Μ.Μ.Μ. και τα ΚΤΕΛ.

Ο σύλλογος συνεχίζει δυναμικά τις διεκδικήσεις και παραμένει ενεργός για την καλύτερη εκπροσώπηση των μελών του…

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here