ΑρχικήΑΡΘΡΑΕνημέρωση σχετικά με την μετατροπή της άτυπης Τοπικής Ομάδας Δράσης Αλφειός Μαίναλο...

Ενημέρωση σχετικά με την μετατροπή της άτυπης Τοπικής Ομάδας Δράσης Αλφειός Μαίναλο 2020 σε αναπτυξιακό σύλλογο.

Κατά την τελευταία (18/07/16) Γ.Σ της ΤΟΔ Αλφειός Μαίναλο 2020 αποφασίστηκε η μετατροπή της άτυπης ΤΟΔ σε σύλλογο.

Ο λόγος της εξέλιξης αυτής είναι η πρόσκληση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμμετέχουμε στην υπό σύσταση Αναπτυξιακή Εταιρεία «Αρκαδία 2020 » που θα διαχειριστεί τα κονδύλια ΤΑΠΤΟΚ που έχουν προβλεφθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Στα επόμενα 3 χρόνια θα υλοποιηθούν στην περιοχή μας δυο διαφορετικά και πλήρως ανεξάρτητα προγράμματα ΤΑΠΤΟΚ.

Το ένα προέρχεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και υλοποιείται μέσω των παραδοσιακών αναπτυξιακών εταιριών (ΑΝΒΟΠΕ, ΠΑΡΝΩΝΑΣ ) και προβλέπεται να εκταμιεύσει συνολικά γύρω στα 700,000€, κυρίως σε δημοτικά έργα σε τρεις δήμους της περιοχής (Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας).

Το δεύτερο προέρχεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα υλοποιηθεί μέσω της υπό σύστασης Αναπτυξιακής εταιρίας ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 και προβλέπεται να εκταμιεύσει περί τα 18,000,000€ σε δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά έργα (4-6 εκατ ), στην περιοχή των τριών προαναφερθέντων δήμων, ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Στην διαδικασία αυτή έχουμε κληθεί να συμμετέχουμε και μάλιστα με καθοριστική συμμετοχή στα αποφασιστικά όργανα ( πλειοψηφία ).

Με απλά λόγια ο Σύλλογος μας θα έχει καθοριστική άποψη και συμμετοχή στην διαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας, το οποίο θα είναι γνωστό σε όλους και ξεκάθαρο αφού θα έχει δημιουργηθεί μέσα από διαφανείς και συλλογικές διεργασίες, για το οποίο στα επόμενα 3 χρόνια θα επενδυθούν τουλάχιστον 18 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά από την στιγμή που θα υπάρχει ένα σχέδιο, θα συνεχίσουν να επενδύονται χρήματα και στο μέλλον.

Σε αυτή την καθοριστική για το μέλλον του τόπου πρωτοβουλία καλούμαστε να συμμετέχουμε.

Η Δ.Ε. ΤΟΔ ΑΛΦΕΙΌΣ ΜΑΙΝΑΛΟ 2020

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ