Ενημέρωση στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για μονάδες ΔΕΗ,Τηλεθέρμανση και μελέτη του σταθμού ΟΣΕ (video)

0
665

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης που έγινε χθες Τετάρτη 4 Μαρτίου , ο Δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος ενημέρωσε τους συμβούλους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το γεγονός ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης είναι εκτός λειτουργίας. Μίλησε για τα προβλήματα στην Τηλεθέρμανση και ανέφερε ότι η θυγατρική της ΔΕΗ καλύπτει τα έξοδα για την προμήθεια πετρελαίου.

Ο Βασίλης Χίνης έθεσε θέμα στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης ότι είχε δοθεί υπόσχεση από το Υπουργείο να μην βγαίνουν εκτός οι μονάδες που έχουν Τηλεθέρμανση . Στο θέμα αυτό ο κ. Χριστογιαννόπουλος απάντησε ότι ποτέ να ανέφερε ο ίδιος ότι υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου να μην βγαίνουν οι μονάδες εκτός λειτουργίας και ότι απλά είχε αναφέρει ότι το δίκτυο ενεργειακών δήμων έχει στείλει μια επιστολή στο Υπουργείο η οποία εξετάζεται. Αυτό που απάντησε ο κ. Χριστογιαννόπουλος όμως δεν ισχύει αφού στην συνεδρίαση του συμβουλίου όμως που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου ο κ. Χριστογιαννόπουλος είχε ενημερώσει το σώμα ότι μίλησε με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Πλακεντά και του είπε ότι έγινε συνάντηση του δικτύου ενεργειακών δήμων στο Υπουργείο Ενέργειας με τον ΑΔΜΗΕ και την ΡΑΕ και αποφασίστηκε να γίνει γνωμοδοτική παρέμβαση να μην βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι μονάδες που έχουν Τηλεθέρμανση και έδωσε εντολή το υπουργείο να μην κόβονται οι μονάδες μέχρι να βγει η απόφαση αυτή. Αυτό είναι καταγεγραμμένο σε άρθρο της σελίδας μας αλλά και από σχετικές ανακοινώσεις των υπόλοιπων δήμων Κοζάνης, Εορδαίας και Πτολεμαίδας.

δείτε το σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ

Επίσης ο κ. Δήμαρχος μίλησε για ένα πρόβλημα που υπάρχει με την ενοικίαση του σταθμού του ΟΣΕ στην Μεγαλόπολη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια από την ενοικίαση και υπάρχει ένας όρος στο συμβόλαιο ότι έπρεπε να έχει γίνει η μελέτη αλλιώς αλλάζει το μηνιαίο μίσθωμα και από 280 ευρώ ανεβαίνει στα 3.000 ευρώ. Τώρα πρέπει να εφαρμοστεί το συμβόλαιο και συνολικά ζητούνται πλέον από τον Δήμο να πληρώσει 100.000 ευρώ για ενοίκια και αυτό γιατί από τον Απρίλιο του 2016 που πάρθηκε η σχετική απόφαση, ακόμα και σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει αυτή η μελέτη αλλά δεν γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται και πότε θα παραδοθεί!

Ο Κώστας Μιχόπουλος ζήτησε να γίνει συνεδρίαση του συμβουλίου το επόμενο 10ήμερο με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ και να συζητηθούν τα πάντα γύρω από την Τηλεθέρμανση. Ακούγονται πολλά και πρέπει κάποια στιγμή να μας ενημερώσετε ανέφερε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο. Ο κ. Μιχόπουλος είπε ότι υπάρχει επιστολή της Διευθύντριας της Τηλεθέρμανσης η οποία εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον της και προτείνει κάποιες λύσεις. Για όλα αυτά πρέπει άμεσα να κάνουμε μια συνεδρίαση και να μιλήσουμε για αυτά.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστογιαννόπουλος είπε ότι θα γίνει αυτή η συνεδρίαση αλλά όχι στις επόμενες 10 ημέρες, γίνονται ακόμα συζητήσεις και πρέπει να έχουμε κάτι σίγουρο , συμβούλιο θα γίνει όταν έχουμε συγκεκριμένα πράγματα να πούμε. Στο σημείο αυτό παρατηρήσαμε και μια μικρή αλλαγή στην στάση του Δημάρχου Μεγαλόπολης , συγκεκριμένα ανέφερε: για την Τηλεθέρμανση θα γίνει μια συνεδρίαση ειδική για να τεθούν τα πάντα , όχι τα πάντα ότι είχανε γίνει εδώ και δέκα χρόνια , στο φινάλε δεν λένε και τίποτα, κυρίως όμως από εδώ και πέρα.

Θυμόμαστε όλοι μας ότι η πάγια θέση του κ. Χριστογιαννόπουλου ήταν να βγουν στον αέρα τα πάντα και να μάθουν οι πολίτες όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και αφορούν την Τηλεθέρμανση. Από ότι φαίνεται αυτό άλλαξε και πλέον ο κ. Δήμαρχος δεν δείχνει διατεθειμένος να αναμοχλεύσει τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων.

Ένα επίσης σοβαρό θέμα τέθηκε από τον Νικήτα Τζιούβελη και αφορά τη υποστήριξη του κέντρου υγείας και τα προβλήματα με την έλλειψη ασθενοφόρου στα χωριά της Φαλαισίας.

δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα ειπώθηκαν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here