ΑρχικήΑΡΘΡΑΕνημέρωση για τις μετακινήσεις προσωπικού από την Λιγνιτική στην ΔΕΗ

Ενημέρωση για τις μετακινήσεις προσωπικού από την Λιγνιτική στην ΔΕΗ

Ο Παντελής Καραλευθέρης , μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων, μας ενημερώνει για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ σχετικά με τις μετακινήσεις εργαζομένων από την Λιγνιτική Μεγαλόπολης προς την μητρική Εταιρία.

Στις 26.02.2019 ημέρα Tρίτη και ώρα 10.00 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Μετακίνηση εργαζομένων από τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. στη ΔΕΗ Α.Ε..
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Την, σε εφαρμογή του ν. 4585/2018, υπαγωγή στη ΔΕΗ Α.Ε. των εργαζομένων της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., κατόπιν αποδέσμευσής τους με σχετική Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της τελευταίας, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης, συνημμένους στην εισήγηση ΔΑΝΠΟ, πίνακες επιλεγέντων ή και επιλαχόντων, βάσει της, πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στην περίπτωση που οι επιλεγέντες εργαζόμενοι της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. δεν αποδεχθούν τη θέση μετακίνησής τους στη ΔΕΗ Α.Ε., θα διαγράφονται από τον οικείο πίνακα, θα αποκλείονται της συγκεκριμένης διαδικασίας μετακίνησης στη ΔΕΗ Α.Ε. και η ΔΑΝΠΟ θα καλεί τον αμέσως επόμενο του πίνακα κατάταξης επιλαχόντα και ούτω καθεξής μέχρι την πλήρωση της θέσης.

  1. Εντέλλεται η ΔΑΝΠΟ για τον καθορισμό της ημερομηνίας υπαγωγής και ανάληψης υπηρεσίας των επιλεγέντων εργαζομένων της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., στις υπηρεσιακές Μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε., το συντομότερο και εφόσον καταστεί εφικτό εντός Μαρτίου τρέχοντος έτους, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. και τις Μονάδες υποδοχής της Επιχείρησης.
  2. Την εφαρμογή στους εργαζόμενους της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε. που θα μετακινηθούν βάσει της ως άνω διαδικασίας σε Μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε., των κάτωθι:

3.1.         Εφόσον υφίστανται βλαπτική μεταβολή της μισθολογικής τους κατάστασης, θα λαμβάνουν τις τακτικές αποδοχές των θέσεων από τις οποίες προέρχονται το πρώτο (1ο) έτος της μετακίνησής τους. Το δεύτερο (2ο) έτος θα λαμβάνουν το 80% της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των τακτικών αποδοχών της θέσης από την οποία προέρχονται και αυτής στην οποία μετακινήθηκαν, το τρίτο (3ο) έτος το 60%, το τέταρτο (4ο) έτος το 40%, το πέμπτο (5ο) έτος το 20% και το έκτο (6ο) έτος θα αμείβονται με τις τακτικές αποδοχές της θέσης που μετακινήθηκαν και

3.2.         των ισχυουσών ρυθμίσεων σχετικά με τις αποζημιώσεις μεταθετέων μισθωτών που βαρύνουν τις Μονάδες υποδοχής.
Ειδικά για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στον ΘΗΣ Νότιας Ρόδου (ΑΗΣ Κατταβιάς), θα ισχύουν τα οριζόμενα ως άνω υπό στοιχείο 3.2. και επιπλέον, οι εν λόγω θα λαμβάνουν για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) έτη τις τακτικές αποδοχές της θέσης από την οποία προέρχονται, εφόσον αυτές είναι υψηλότερες από τις τακτικές αποδοχές της θέσης που μετακινούνται. Επιπροσθέτως, στους εν λόγω εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στον ΘΗΣ Νότιας Ρόδου (ΑΗΣ Κατταβιάς), θα παραχωρείται κατοικία που θα ενοικιάζεται από την Εταιρεία, υπό προϋποθέσεις, που έχουν οριστεί με την Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ