ΑρχικήΑΡΘΡΑΕνημέρωση για την λειτουργία του αποκεντρωμένου τμήματος κοινωνικής ασφάλισης Μεγαλόπολης

Ενημέρωση για την λειτουργία του αποκεντρωμένου τμήματος κοινωνικής ασφάλισης Μεγαλόπολης

Tην Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του e-efka.gov.gr, αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι από σήμερα Δευτέρα 23/11/2020  το Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Μεγαλόπολης το οποίο  υπάγεται  στην ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   θα  εξυπηρετεί  ασφαλισμένους και συνταξιούχους   χωρικής αρμοδιότητας  εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες από τις  διατάξεις  του  άρθρου 34, παρ 13 ,  εδαφ. ζ  του Π.Δ. 8/2019,όπως ισχύει.

Ο τρόπος λειτουργίας του εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e- ΕΦΚΑ  και αποτελεί σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του φορέα αποσκοπώντας στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη. 

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ και εμείς σαν Καφενείο Μεγαλόπολης, ψάξαμε να βρούμε τι αναφέρει το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση και με όσα αναφέρει το Προεδρικό διάταγμα 8/2019, άρθρο 3, παράγρ.13, εδάφιο ζ, το αποκεντρωμένο τμήμα της Μεγαλόπολης θα εξυπηρετεί για τα εξής θέματα:

Π.Δ. 8/2019 – άρθρο3 – παράγραφος13

εδάφιο ζ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης
ζα. Η παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση κύριας σύνταξης, συντάξεων αναπηρίας, τη χορήγηση επιδομάτων ασθένειας, απολύτου αναπηρίας, εξωιδρυματικού, μητρότητας και των λοιπών παροχών (εξόδων κατασκηνώσεων, επιδομάτων ανεργίας, δώρου εφημεριδοπωλών, προσυνταξιοδοτικών παροχών, κ.λπ.).
ζβ. Η συμπλήρωση και αποστολή στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις των Απογραφικών Δελτίων Συνταξιοδότησης (ΑΔΣ) και των Απογραφικών Δελτίων Παροχών (ΑΔΠ).
ζγ. Ο έλεγχος δικαιολογητικών των αιτημάτων συνταξιοδότησης και παροχών και η πραγματοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών για την έκδοση συντάξεων και τη χορήγηση παροχών καθώς και την πιστοποίηση χρόνου ασφάλισης.
ζδ. Ο χειρισμός του Μητρώου Ασφαλισμένων, του Κοινού Μητρώου Εισφερόντων, του Μητρώου Συνταξιούχων καθώς και των λοιπών εφαρμογών πληροφορικής.
ζε. Ο έλεγχος για την ύπαρξη Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η μέριμνα για τη χορήγηση ΑΜΚΑ και η χρήση της εφαρμογής για την εισαγωγή, μεταβολή και αναζήτηση στοιχείων των ασφαλισμένων για τη χορήγηση του ΑΜΚΑ.
ζστ. Η έκδοση της ασφαλιστικής ταυτότητας, η έκδοση και η αντικατάσταση βιβλιαρίων υγείας, καθώς και η έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ).
ζζ. Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας, ασφαλιστικής ενημερότητας και πάσης φύσεως βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.
ζη. Η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων, το οποίο βρίσκεται σε φυσική μορφή καθώς και η διαρκής ενημέρωση του Αρχείου Ασφαλιστικού Βίου με κάθε είδους μεταβολές.
ζθ. Ο χειρισμός και η εξέταση αιτημάτων και θεμάτων υπαγωγής στην ασφάλιση σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία καθώς και η λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την αυτεπάγγελτη υπαγωγή στην ασφάλιση.
ζι. Ο προσδιορισμός και η καταγραφή των αναγκών ενημέρωσης Δημοσίων, Ιδιωτικών Φορέων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε θέματα που αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση.
ζια. Ο χειρισμός των θεμάτων που αφορούν στο προσωπικό και στις μετακινήσεις του προσωπικού, καθώς και η μέριμνα για την τήρηση του ωραρίου εργασίας.
ζιβ. Η μέριμνα για τον έλεγχο του προσωπικού που απουσιάζει για λόγους υγείας.
ζιγ. Ο προσδιορισμός των αναγκών σε αναλώσιμα υλικά, η παραλαβή τους από την Τοπική Διεύθυνση καθώς και η διαχείρισή τους.
ζιδ. Η διακίνηση της αλληλογραφίας, καθώς και η τήρηση του πρωτοκόλλου και του αρχείου της Διεύθυνσης.
ζιε. Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής και η επικύρωση αντιγράφων όπου αυτό προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
ζιστ. Η πληροφόρηση των συναλλασσόμενων καθώς και η επιμέλεια για την ύπαρξη ενημερωτικού υλικού.
ζιζ. Η υλοποίηση του προγράμματος της κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων.
ζιη. Η παραλαβή και η διαβίβαση στην αρμόδια Τοπική Διεύθυνση αιτήσεων θεραπείας, ενστάσεων, προσφυγών και γενικά κάθε ενδίκου μέσου για θέματα αρμοδιότητας του Τμήματος.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια