ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΕνημέρωση για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεγαλόπολη - Τι συζήτησαν...

Ενημέρωση για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Μεγαλόπολη – Τι συζήτησαν με τον Δήμαρχο και τον Διευθ.Συμβ. της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για ενημέρωση και συζήτηση, όσον αφορά τρέχοντα θέματα όπως η λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων III και IV, θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους καθώς και το πλάνο για την μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η παρούσα κυβέρνηση με την απόφασή της για το ξαφνικό και πρόωρο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων έως το 2023 είναι προφανές ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Έχει δε αργοπορήσει να αξιοποιήσει τους πόρους από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που πρώτη σε όλη την Ευρώπη έφτιαξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το πλάνο της δίκαιης και ομαλής μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Και γι’  αυτό επισημάναμε από την πλευρά μας, ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού και του υπουργού Ενέργειας πριν 9 μήνες για το κλείσιμο των μονάδων χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο απολιγνιτοποίησης, δημιουργεί εύλογη αγωνία στην τοπική κοινωνία, που βλέπει την Μεγαλόπολη να οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό και ανεργία, κάτι που θα επηρεάσει όλη την Αρκαδία. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας, καθώς στην πρόσφατη συνέντευξη του στη ΒΙLD αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τις λιγνιτικές περιοχές δηλώνοντας υποτιμητικά, ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρουν να κάνουν κάτι άλλο !

Άλλωστε οι κυβερνώντες δεν έκρυψαν , ότι από την πρώτη στιγμή, μέλη μα τους είναι, να ξεπουλήσουν δίκτυα και υποδομές, να απαξιώσουν τη Δ.Ε.Η και να ιδιωτικοποιήσουν την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, που θα παραμείνει στο ενεργειακό μείγμα της χώρας ως το 2050.

Θέση μας είναι, ότι χρειάζεται να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για δίκαιη ενεργειακή και κοινωνική μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε.

Στην επαφή μας με την Δημοτική Αρχή της πόλης, ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έχει κάνει και τις υποσχέσεις που της έχουν δοθεί από την κυβέρνηση και την περιφέρεια για την στήριξή τους στην ομαλή και δίκαιη μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Επισημάναμε ότι πρώτιστο μέλη μα θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα καλύψουν αυτές που άμεσα θα απολεσθούν με το κλείσιμο των λιγνιτικών Μονάδων.

Εκφράσαμε την δυσπιστία μας σχετικά με τις υποσχέσεις που έχουν παρασχεθεί, από την Περιφερειακή Αρχή και την Κεντρική κυβέρνηση προς την Δημοτική Αρχή γιατί προφανώς δεν είναι δεσμεύσεις.

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε όλους τους αρμοδίους φορείς με προτάσεις και με μοναδικό στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που υπηρετεί τον στόχο αυτό.

Δελτίο Τύπου

Ο/Μ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια