Ενημέρωση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Μεγαλόπολη

0
1041

Σχετικά λίγα ήταν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μεγαλόπολης, βλέποντας τι έχει γίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η ποσότητα του χιονιού που έπεσε και η χιονόστρωση ήταν τελικά μικρή με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές εκτός λίγων εξαιρέσεων..

Συγκεκριμένα από το βράδυ συνεργεία του Δήμου Μεγαλόπολης ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι στους παγωμένους δρόμους  του βασικού επαρχιακού δικτύου. Στην συνέχεια με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε ο αποχιονισμός των δρόμων αλλά και οι ρίψεις αλατιού στους κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι που είχε πέσει είχαν κάνει πολύ επικίνδυνη την κίνηση των πολιτών ακόμα και στα πεζοδρόμια. Ευτυχώς είχε παρθεί εγκαίρως η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και έτσι δεν χρειάστηκαν να γίνουν μετακινήσεις μαθητών και γονέων νωρίς το πρωί.

[blockquote style=”1″]Σε ότι αφορά την λειτουργία των σχολείων για αύριο Τετάρτη, σίγουρα θα παραμείνουν κλειστά στην περιφέρεια Γόρτυνος , ενώ για την Μεγαλόπολη θα γνωρίζουμε περίπου στις 22:00[/blockquote]

Μαζί με τα συνεργεία του Δήμου την επιχείρηση ανοίγματος των δρόμων βοήθησε και ένα μηχάνημα από το Ορυχείο της ΔΕΗ το οποίο ανέλαβε να καθαρίσει τους δρόμους των χωριών στα νότια και δυτικά της Μεγαλόπολης.

Τα σοβαρότερα προβλήματα υπήρχαν και πάλι στο χωριό Τουρκολέκα , στον δρόμο προς Κοτύλιο , στο Δυρράχι και σε μερικά ποιμνοστάσια. Τα συνεργεία του Δήμου όμως καθάρισαν μέχρι το απόγευμα και αυτούς τους δρόμους.

Παντού έχει πέσει αλάτι αλλά και απόψε οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όσους θα πρέπει να κινηθούν.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό του Δήμου και στους αρμόδιους συμβούλους που όλη νύχτα αλλά και την ημέρα έδιναν λύσεις σε όποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν. Επίσης και στο προσωπικό της ΔΕΗ που βοήθησε στους καθαρισμούς.

δείτε φωτογραφίες από τους καθαρισμούς των δρόμων….

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here