Ενημέρωση από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Αρκαδίας για τους πλειστηριασμούς

0
417

Η Επιτροπή Φορέων και πολιτών Αρκαδίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησε Σύσκεψη την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στην Τρίπολη στο Εργατικό Κέντρο. Στην Σύσκεψη μετά από αναλυτική συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων καταλήξαμε στα παρακάτω:

1. Να μετεξελιχθεί η Επιτροπή σε ανοικτή «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Αρκαδίας» διευρύνοντας τη δράση της πέρα από την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών. Επιδιώκουμε την μαζικοποίηση των δράσεων της «Πρωτοβουλίας» απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή σε κάθε ενεργό συμπολίτη μας στην βάση των προβλημάτων και της ανάγκης κοινής δράσης απέναντι σ’ αυτά.

Ιδιαίτερη σημασία στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε στην συνεργασία και τον συντονισμό με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των αγροτών, των επιστημόνων, της Τ.Α. και των νέων. Γι’ αυτό θα αναλάβουμε συγκεκριμένη πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα.

2. Να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συμβολαιογράφων Πελοποννήσου να απόσχουν για τρεις μήνες από τους συμβατικούς πλειστηριασμούς και να μην δεχθούν να συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Καλούµε κάθε πολίτη, κάθε πληττόµενο από την κρίση να αποτρέψουμε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαµαρτυρηθούµε στα Ειρηνοδικεία και στις τράπεζες.

3. Να εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των έξι πολιτών του Ναυπλίου που διώκονται και δικάζονται για τον αγώνα που δίνουν να μην ξεπουληθεί δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας στον Νομό Αργολίδας. Η προστασία του δημοσίου πλούτου δεν μπορεί να σταματήσει με διώξεις και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί θα παραβρεθούμε στα δικαστήρια Ναυπλίου στην συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνεται.

4. Να καλέσει τους πολίτες και τους φορείς να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών η οποία θα γίνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στις 12:30 μ.μ. στην Αθήνα (Στα προπύλαια με πορεία στη Βουλή) και να συμμετάσχει στην πανελλαδική συνέλευση των κινημάτων, η οποία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος). Στη δράση αυτή θα βρεθούν εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» Αρκαδίας.

5. Να διοργανώσει εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου καλώντας και κάθε κοινωνικό φορέα για την εκδήλωση αυτή.

6. Ορίστηκε Συντονιστική Επιτροπή ανοικτή σε κάθε πολίτη για τον συντονισμό των δράσεων της «Πρωτοβουλίας» η οποία θα συνεδριάζει κάθε 2η Δευτέρα του μήνα στο Εργατικό Κέντρο.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ &ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Αρκαδίας» θα συμμετέχει μαζί με τις υπόλοιπες Συλλογικότητες & τις Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασµών απ’ όλη την Ελλάδα στη Πανελλαδική κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds και κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία.

Μέσα στους επόµενους µήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη µμεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώµατα στο κεφάλαιο µέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασµών. Για τη χιονοστιβάδα των «κόκκινων δανείων» δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες µε την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνηµόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Σήµερα δεν υπάρχει καµιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καµιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασµό ακόµη και της πρώτης κατοικίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο µνηµόνιο, που µαζί µε τη Ν.Δ. και τα άλλα µνηµονιακά κόμματα, ψήφισε το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds. Με το 4ο µνηµόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν, όπως νοµίζουν, τον «σκόπελο» του κινήµατος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές.

Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνηµα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας. Όλοι όσοι ζούµε σε αυτήν τη χώρα έχουµε δικαίωµα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά.

Καλούµε κάθε εργαζόµενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόµενο από την κρίση να αποτρέψουμε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαµαρτυρηθούµε στα Ειρηνοδικεία και στις τράπεζες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούµε μαζί με όλες τις «Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασµών» από όλη την Ελλάδα:

Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας µε μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταµεία και δήµους.
Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταµείων.
Την άµεση παύση κάθε δίωξης αγωνιστών του κινήµατος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here