ΑρχικήΑΡΘΡΑΕνεργειακές Κοινότητες: Ψηφίστηκε το θέμα στο Δ.Σ.Μεγαλόπολης με την απουσία όλων των...

Ενεργειακές Κοινότητες: Ψηφίστηκε το θέμα στο Δ.Σ.Μεγαλόπολης με την απουσία όλων των συμβούλων της αντιπολίτευσης

"Εντελώς συμπτωματικά" στην σημαντική αυτή συνεδρίαση έλειπαν όλοι οι σύμβουλοι των 3 αντιπολιτεύσεων !

Συνεδρίασε  σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης με 4 θέματα , με κυριότερο την λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου στην Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα με τίτλο: «Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πήρε ήδη απόφαση πριν λίγες ημέρες και συστήνει την Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητας με τίτλο: «Πελοπόννησος Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης».Στην κοινότητα αυτή συμμετέχουν οι :Περιφέρεια Πελοποννήσου με ποσοστό 40%, η αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε.» με ποσοστό 25%, το Περιφερειακό Ταμείο με ποσοστό 25% και ο Δήμος Μεγαλόπολης με ποσοστό 10%.

Γράψαμε προχθές για το συγκεκριμένο θέμα και θέσαμε κάποιους προβληματισμούς , κυρίως επειδή δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και επειδή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό. Από αυτά που ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος στην εισήγηση του , η συμμετοχή του Δήμου στην συγκεκριμένη κοινότητα, έχει να κάνει με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με αναζήτηση χρηματοδοτήσεων και με λύσεις ηλεκτροκίνησης οχημάτων. Η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας, δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα της ΔΕΗ και επιλέχθηκε για να δώσει νέες λύσεις και κατευθύνσεις στην μεταλιγνιτική περίοδο. Επίσης συνδέεται με την ανάπτυξη και ολοκλήρωση των έργων της Τηλεθέρμανσης.

Εμείς προχθές κάναμε την δημοσίευση του θέματος και θέσαμε τους προβληματισμούς μας. Περιμέναμε σήμερα κατά την συζήτηση του θέματος να τεθούν πολλά ερωτήματα από τις αντιπολιτεύσεις και να έχουμε όλοι μια καλύτερη εικόνα.

Δυστυχώς όμως με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο συμβούλιο δεν εμφανίστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της αντιπολίτευσης ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 3  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ! Το συμβούλιο όπως ακούσαμε ήταν τακτικό και είχαν ενημερωθεί οι πάντες εδώ και μέρες. Το γεγονός ότι απουσίαζαν όλοι οι σύμβουλοι και των τριών παρατάξεων , δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την στάση τους.  Δεν μπορεί να είναι τόσο τυχαίο γεγονός. Θα περιμέναμε να ακούσουμε η να διαβάσουμε κάποια δήλωση , εκτός όμως από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο που είχε στείλει επιστολή ότι απουσιάζει για κάποιο πρόβλημα που είχε, όλοι οι υπόλοιποι δεν μπήκαν καν στον κόπο να  βγάλουν μια ενημέρωση για ποιους λόγους δεν εμφανίστηκαν.

Αφού λοιπόν απουσίαζαν όλες οι αντιπολιτεύσεις είναι φυσικό να μην έγιναν ερωτήσεις , να μην ζητήθηκαν διευκρινίσεις. Και το θέμα ψηφίστηκε από τους παρόντες συμβούλους της παράταξης Παπαδόπουλου. Η σημερινή εικόνα του δημοτικού συμβουλίου μας δείχνει με τον πιο επίσημο τρόπο, γιατί αυτή η πόλη δεν πρόκειται ποτέ να δει άσπρη μέρα. Δεν θα κάνουμε προς το παρόν άλλα σχόλια , σας αφήνουμε να δείτε στο βίντεο την εικόνα των άδειων καθισμάτων στο  συμβούλιο.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ