Απόφαση για ενίσχυση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και πελατών της ΔΕΗ από τον κορωνοϊό.

0
814

Με νέα απόφαση που υπέγραψε πριν λίγη ώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στάσσης ενισχύει τα μέτρα που αφορούν τους εργαζομένους αλλά και τους πελάτες της ΔΕΗ.

Για όσους δουλεύουν στην μονάδα 5 της Μεγαλόπολης ισχύουν οι αποφάσεις για το προσωπικό της βάρδιας που ορίζεται ως κρίσιμο προσωπικό , λόγω όμως της ανάγκης να τελειώσει η προγραμματισμένη συντήρηση θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά οι τεχνίτες της συντήρησης μέχρι το τέλος των εργασιών και την παράδοση της μονάδας σε διαθεσιμότητα.

Για την Λιγνιτική Μεγαλόπολης έχει ήδη παρθεί σχετική απόφαση , λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις με το ελάχιστο προσωπικό.

Η απόφαση του κ. Στάσση αναφέρει:

Σταθμοί παραγωγής και ορυχεία της ΔΕΗ θα λειτουργούν για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες (έως τις 10 Απριλίου) με το προσωπικό, που έχει χαρακτηρισθεί ως κρίσιμο (προσωπικό βάρδιας και το απολύτως απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό). Το μη κρίσιμο υποστηρικτικό προσωπικό θα εναλλάσσεται σε εβδομαδιαία βάση.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα παραμένουν σε κατ’ οίκον επιφυλακή με άμεση ετοιμότητα ενεργοποίησης και εργασία από το σπίτι (όπου είναι εφικτό). Τα εργοτάξια θα λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό για την επίβλεψη του εργολάβου. Το υπόλοιπο προσωπικό θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον επιφυλακή.

Τα καταστήματα της ΔΕΗ θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για τη λειτουργία των ταμείων και με ελεγχόμενη προσέλευση των πελατών, καθώς και καταγραφή τους κατά την είσοδο. Για την αποφυγή συνωστισμού η ΔΕΗ συνιστά στους πελάτες να εξυπηρετούνται από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο  https://www.dei.gr/contact και να προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στο σύνδεσμο  https://www.dei.gr/epayment.

Το υπόλοιπο προσωπικό της εμπορίας θα χωριστεί  σε δύο ομάδες, οι οποίες θα λειτουργούν εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον επιφυλακή ως εφεδρεία ή με τηλεργασία.

Στις επιτελικές κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, οι απολύτως κρίσιμες δραστηριότητες θα εξυπηρετούνται από δύο ομάδες προσωπικού σε ποσοστό 50% του συνόλου του προσωπικού, οι οποίες θα εργάζονται εκ περιτροπής σε εβδομαδιαία βάση. Το υπόλοιπο προσωπικό (μη κρίσιμων δραστηριοτήτων) θα παραμένει σε κατ’ οίκον επιφυλακή και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα εργάζεται εξ αποστάσεως (τηλεργασία).

Ποσοστό 50% των στελεχών όλων των επιπέδων ανά Διεύθυνση, Κλάδο και Υπηρεσιακό κλιμάκιο θα παραμένει με εκ περιτροπής απασχόληση.

δείτε την σχετική απόφαση:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here