ΑρχικήΑΡΘΡΑΕμπλοκή στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε. σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Εμπλοκή στην υπογραφή της Σ.Σ.Ε. σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. με τις διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, τις 2 θυγατρικές της ΔΕΗ. Διαβάζουμε συγκεκριμένα σε 2 ανακοινώσεις που κυκλοφόρησαν από την ΕΤΕ ΔΕΗ και το ΕΑΜΕ ομίλου ΔΕΗ.

Αναλυτικά:

eame

Κ.Κ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΙ ΑΔΜΗΕ

ΟΤΑΝ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΛΕΓΑΤΕ
ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ
ΥΠΟΚΡΙΝΟΣΑΣΤΕ;

17 Απριλίου 2015
κ. Κώστα Ζωντανέ, κ. Γιάννη Γιαρέντη,

γνωρίζετε πολύ καλά και το έχετε εισπράξει στην πράξη, το πόσο αναγνωρίσαμε το θεσμικό σας ρόλο και με τι σοβαρότητα και υπευθυνότητα (παρά τις ριζικές διαφωνίες μας) σας αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας.

Δυστυχώς όμως η στάση σας απέναντι στην υπογραφή της ΣΣΕ από τη μεριά σας και ενώ ήδη αυτή έχει υπογραφεί με την μητρική εταιρία, στάση πλήρους ασέβειας και απαξίωσης κυρίως των εργαζομένων στις εταιρίες που προΐσταστε, αλλά και απέναντι στα σωματεία μέλη της ΓΕΝΟΠ που επί μήνες συζητούσαμε μαζί σας διαβεβαιώνοντάς μας ότι αμέσως μόλις υπογραφεί η ΣΣΕ με τη ΔΕΗ Α.Ε. θα υπογράψετε κι εσείς τις αντίστοιχες συμβάσεις για το ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, μας αναγκάζει να απευθυνθούμε προσωπικά σε εσάς και ευθέως να σας ρωτήσουμε:

κ. Ζωντανέ,
κ. Γιαρέντη,

• Η στάση σας είναι στάση σοβαρών και ειλικρινών συνομιλητών;
Είναι στάση ανθρώπων που κρατούν το λόγο τους;
• Η στάση σας είναι στάση στελεχών που αντιστοιχίζεται με τα όσα έλεγαν σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό, ότι δηλαδή «είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της επιχείρησης» ή είναι στάση ανθρώπων που υποκρίνονταν;

κ. Ζωντανέ,

εσείς δεν είστε που μέχρι χθες μας λέγατε ότι κατανοείτε και σέβεστε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και αρκετούς μήνες σε βάρος των συναδέλφων μας εναεριτών, του πιο επικίνδυνα εργαζόμενου κλάδου του προσωπικού;

Σας δόθηκε μια ευκαιρία μέσα από την ΣΣΕ να αποδείξετε στην πράξη ότι σέβεστε και αναγνωρίζεται την προσφορά των εργαζομένων. ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο διορισμός και η λειτουργία σας σε θέση ευθύνης στην μεγαλύτερη εταιρία της χώρας έχει ήδη χαρακτηριστεί στην συνείδηση των εργαζομένων ως μια παρένθεση και θλιβερή ανάμνηση.
Εάν τώρα φεύγετε από τη θέση που μέχρι σήμερα κατέχετε και που σας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξετε ότι εννοούσατε αυτά που λέγατε, πως θα το αποδείξετε;
Με βάση τη στάση σας, δίνετε τη δυνατότητα να αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι που διοικείτε ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μην συγκρουστείτε με το κόμμα που σας διόρισε στις θέσεις που κατέχετε, μια και είναι γνωστό ότι η Ν.Δ. που κατάργησε τις ΣΣΕ και αποφάσισε και υπέγραψε την κατακρεούργηση των μισθών μας, δε θέλει να υπογράφονται ΣΣΕ, αποκλειστικά και μόνο στον Όμιλο ΔΕΗ ενώ σε άλλους κλάδους και ομοσπονδίες που υπογράψαμε ΣΣΕ τους τελευταίους μήνες του 2014 με το ίδιο περιεχόμενο είχε άλλη συμπεριφορά συμφωνούσε και ενέκρινε.
Η πολιτική της υποκρισίας και ανευθυνότητας σε όλο το μεγαλείο της.

κ. Ζωντανέ,
Ξαφνικά ανακαλύψατε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ΣΣΕ και μάλιστα χωρίς μισθολογικές αυξήσεις.
Η ΣΣΕ των εργαζομένων δημιουργεί πρόβλημα η ο τρόπος λειτουργίας σας ;
Και προς εσάς, αλλά και σε όσους μονόπλευρα επέκριναν αυτή την πολύ μικρή «κατάκτηση» του συνδικάτου, για να μη γίνονται άδικοι, εκτός κι αν αυτό δεν τους ενδιαφέρει, πρώτα θα έπρεπε να είχαν δει και αναγνωρίσει ότι από τους εργαζομένους στη ΔΕΗ, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έκλεψαν πάνω από 2,8 δισ. € την τελευταία τριετία!!
Αυτά δεν είχαν αξία;
Τα εκατοντάδες εκ. € και τα δισεκατομμύρια που κλέβουν από τον όμιλο ΔΕΗ κάθε χρόνο με δεκάδες τρόπους δεν έχουν αξία;
Δυστυχώς μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλουμε.
Ή μήπως δεν είναι αλήθεια;

κ. Ζωντανέ και κ. Γιαρέντη,
αφού από το Υπουργείο δεν έχετε κανένα απολύτως εμπόδιο και κόλλημα, ιδιαίτερα μετά τα όσα απάντησε ο κ. Υπουργός μέσα στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του κ. Μητσοτάκη για τη ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ, με αγωνία σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση να σεβαστείτε τα όσα επί μακρόν έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει, αλλά πάνω από όλα να σεβαστείτε τους εργαζομένους των Επιχειρήσεων που διοικείτε και πριν φύγετε, να υπογράψετε τις αντίστοιχες ΣΣΕ αποδεικνύοντας ότι κρατάτε το λόγο σας και ότι πάνω από όλα βάζετε τους εργαζομένους και όχι τα κομματικά παιχνίδια.

Υ.Γ. Προς όλους όσους μίλησαν για την ΣΣΕ, ξεχνώντας το τι σημαίνει αριστερή προσέγγιση, με σεβασμό τους θυμίζουμε ότι το πρόβλημα της ΔΕΗ δεν είναι η δαπάνη για την ΣΣΕ των εργαζομένων. Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι τα δις. που της κλέβουν ετησίως. Κυρίως όμως τους θυμίζουμε ότι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό που πρέπει να παίρνει ο κάθε εργαζόμενος, δεν είναι ο άνεργος ή χαμηλότερα αμειβόμενος. Το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας πρέπει να είναι εκείνος ο μισθός που θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε εργαζόμενο να ζει αξιοπρεπώς.
Αλληλεγγύη δεν είναι να μοιράσουμε τη φτώχια μας, γιατί αν είναι έτσι, τότε να καταργήσουμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και να καθορίζει το κράτος τους μισθούς.
Δεν χρειάζονται ΣΣΕ.
Όσο για την αλληλεγγύη μας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την έχουμε δείξει αλλεπάλληλες φορές και την δείχνουμε μηνιαίως μέσα από την μισθοδοσία μας με μεγάλες κρατήσεις όσο καμία άλλη εργατική ομάδα και ομοσπονδίες Δημόσια η Ιδιωτική.
Τα συλλαλητήριά μας,
οι προτάσεις μας και οι συλλήψεις μας
για το χαράτσι, μιλούν από μόνα τους.

Καλούμε την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να συνεδρίαση άμεσα και να πάρει απόφαση για δυναμική αντιμετώπιση της κατάστασης δίνοντας απάντηση στην αδιαφορία και ανευθυνότητα των Διοικήσεων ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ προστατεύοντας τους εργαζόμενους ως έχει καθήκον και υποχρέωση.

Γραμματεία Ε.Α.Μ.Ε ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

 

ΕΤΕ  ΔΕΗ :    Η Σ.Σ.Ε. σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ στον αέρα

Συν/σες – φοι

Όπως γνωρίζεται μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. με την μητρική ΔΕΗ (27/2/2015) εκκρεμεί η υπογραφή Σ.Σ.Ε. στις θυγατρικές ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Στο διάστημα αυτό έχει αναπτυχτεί μια άνευ προηγουμένου στα συνδικαλιστικά χρονικά πολεμική από παρατάξεις και συλλόγους ενάντια στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.Αποτελεί δυσάρεστο γεγονός ότι η προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων όλου του προσωπικού έβγαλε στην δημοσιότητα αντιθέσεις και διαφωνίες απλά και μόνο για την εξυπηρέτηση ..
προσωπικών και συνδικαλιστικών παιχνιδιών που έδωσαν λαβή και όπλα στους συνήθεις συκοφάντες των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ για να επαναλάβουν το χιλιοειπωμένο τροπάριο των «προνομίων».
           Η Ε.ΤΕ./ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΗΕ που στηρίζεται από ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην Επιχείρηση, έχει καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, όλους εκείνους που συνειδητά προσπαθούν να απαξιώσουν την πορεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλα αυτά συνιστούν πρόκληση και εξαιρετικά επικίνδυνη προσβολή γιατί θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων στη Επιχείρηση με τα οποία εμείς δεν παίζουμε.
Σήμερα με έντονη ανησυχία ενάμιση και πλέον μήνα από την υπογραφή της  Σ.Σ.Ε. στην μητρική ΔΕΗ, η ηγεσία των διοικητικών συμβουλίων τόσο στον ΑΔΜΗΕ όσο και στο ΔΕΔΔΗΕ κωλυσιεργούν την υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Ειδικότερα στον ΔΕΔΔΗΕ όπου παραμένει ανοιχτό το φλέγον ζήτημα του επικίνδυνου της κατηγορίας Τ4 με την υπαγωγή της στα βαρεία και ανθυγιεινά όπως αυθαίρετα το δημιούργησε ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος, Γ. Κόλλιας.
Ο τωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, Κων/νος Ζωντανός να θυμίσουμε ότι στις 09/01/2015 υπέγραψε πρακτικό στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την σύναψη της νέας Σ.Σ.Ε. με την ΕΤΕ-Ομίλου/ΔΕΗ, το οποίο σήμερα φαίνεται να έχει ξεχάσει.
Για εμάς αυτός και το διοικητικό συμβούλιο στο οποίο προΐσταται είναι τελείως αφερέγγυοι μετά από όλα όσα προηγήθηκαν στο Δ.Σ. της 16/04/2015 του ΔΕΔΔΗΕ και δυναμιτίζουν την πορεία υπογραφής της Σ.Σ.Ε. και πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεσα λύση.
Το νέο Δ.Σ. του Ομίλου ΔΕΗ με λογική και σύνεση οφείλει να αναζητήσει διέξοδο και λύση το συντομότερο δυνατόν για την υπογραφή συλλογική σύμβαση εργασίας στις δύο θυγατρικές.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ γνωρίζουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.
Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα αγωνιστικά, διεκδικητικά, ταξικά.
            Γραφείο Τύπου Ε.ΤΕ./ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ- ΚΗΕ
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια