ΑρχικήΑΡΘΡΑΕλεύθερη πρόσβαση για τα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης - Η δέσμευση της...

Ελεύθερη πρόσβαση για τα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης – Η δέσμευση της ΔΕΗ από το 1994

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης δημοσιεύει μια επιστολή από τον Σύλλογο Χωρεμαίων , που αφορά στο σημαντικό θέμα της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης. Επίσης ένα σημαντικό έγγραφο που έχει ο Σύλλογος στην κατοχή του , που είναι η δέσμευση της ΔΕΗ από το 1994 για την ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ εξασφάλιση πόσιμου νερού και την κατασκευή δρόμου Μεγαλόπολη-Χωρέμη μέσα από τα ορυχεία.

Για το ίδιο θέμα έχουμε δημοσιεύσει την επιστολή του κ. Ευθύμιου Τζανετόπουλου (δείτε ΕΔΩ) και των παρέδρων των χωριών Λυκόσουρας, Λυκαίου, Ίσαρη και Βάστα (δείτε ΕΔΩ)

Σύλλογος Χωρεμαίων: Ελεύθερη πρόσβαση για τα χωριά της Δυτικής Μεγαλόπολης

Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ. Λιγνιτικής ΑΕ
Πρόεδρο Δημοτ. Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Το τελευταίο διάστημα η Θυγατρική της ΔΕΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ , κλείνει τις νυχτερινές ώρες την οδική πρόσβαση που συνδέει την Μεγαλόπολη με τα χωριά Χωρέμη, Απιδίτσα, Τριπόταμο, Λύκαιο, Πετροβούνι, Ίσαρη,  Χρούσα,  Βάστα, Λυκόσουρα και άλλα στα δυτικά της πόλης.

Θέλουμε να επισημάνουμε και να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει από προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ σαφέστατη  έγγραφη δέσμευση για την κατασκευή νέου δρόμου που θα ενώνει την Μεγαλόπολη με τα χωριά αυτά. Επειδή αυτός ο δρόμος δεν έγινε ποτέ, αποφασίστηκε από κοινού να υπάρχει πρόσβαση μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ορυχείου.

Οι κάτοικοι του Χωρεμίου και της Απιδίτσας για τον λόγο αυτό πρόσφεραν μέρος των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να γίνει δρόμος που να ενώνει το Ορυχείο με τον επαρχιακό δρόμο προς Ίσαρη – Βάστα. Η χρήση του συγκεκριμένου δρόμου γίνεται για πολλά χρόνια και μάλιστα η συγκεκριμένη πρόσβαση ωφέλησε τα μέγιστα την ΔΕΗ αλλά και την πόλη της Μεγαλόπολης αφού όλη η κίνηση προς τις εγκαταστάσεις των Ορυχείων και των μονάδων γίνεται από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Η τωρινή απόφαση να κλείνει αυτός ο δρόμος είναι εντελώς απαράδεκτη , ιδιαίτερα γιατί γίνεται χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς να δίνεται άλλη λύση πρόσβασης , όπως έχει δεσμευθεί και οφείλει η ΔΕΗ.

Παρακαλούμε πολύ να εξεταστεί το θέμα με την σοβαρότητα που χρειάζεται και να μην γίνονται κινήσεις μονομερείς . Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δυναμιτίζονται οι σχέσεις της ΔΕΗ και της Θυγατρικής της με τους πολίτες , πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και η πρόσβαση να είναι ελεύθερη για τους κατοίκους των χωριών.

Ζητάμε επίσης να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και να παρθεί σχετική απόφαση.

Ο Πρόεδρος Μερζιώτης Παναγιώτης  – Η Γραμματέας Δημοπούλου Δήμητρα


Το έγγραφο – δέσμευση της ΔΕΗ

δείτε το έγγραφο του Διευθυντή Ανάπτυξης Ορυχείων της ΔΕΗ από το 1994, με το οποίο δεσμεύεται για την παροχή νερού ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ και την κατασκευή δρόμου εσωτερικά του ορυχείου Μεγαλόπολη – Χωρέμη, για την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια