Ελένη Γιαννατσούλια – Η επιτυχημένη στιχουργός από την Μεγαλόπολη

0
1501

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση , από να μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάζουμε δικούς μας ανθρώπους από την Μεγαλόπολη, οι οποίοι μας κάνουν περήφανους με τις επιτυχίες τους. Η Ελένη Γιαννατσούλια δίνει μια μικρή συνέντευξη στο thecaller.gr, την οποία αναδημοσιεύουμε:

Η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το «για κάποιον λόγο γίναν όλα» του Οικονομόπουλου και άλλων επιτυχιών

Ο έρωτας έχει νταλκά, θέλει μουσική και στίχους που να μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Με τους στίχους της η Ελένη Γιαννατσούλια έχει συντροφέψει πολλούς… έρωτες και ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις επιτυχίες που έχει υπογράψει… Ψίθυροι καρδιάς (Δ. Μπάσης), Μη μου λες αντίο (Κ. Μακεδόνας), Κλέφτης έρωτας (Κ. Δόξας), Κλείσε φώτα, κλείσε μάτια (Αντζ. Δημητρίου) , Ένα δώρο για σένα, Εξαιτίας σου, Εννοείται, Ώρα να πηγαίνω, Για κάποιο λόγο γίναν όλα, Είναι κάτι λαϊκά, Δυο ζωές (Ν. Οικονομόπουλος).

Μετρά συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως Ν. Θεοδωρίδου (Δεν σε αδικώ, Έντεκα Παρά), Καίτη Γαρμπή, Γ. Πλούταρχος, Π. Τερζής, Π. Κιάμος, ωστόσο είναι μια γυναίκα που σπάνια δίνει συνεντεύξεις καθώς προτιμά να μιλά μέσα από του στίχους.

Εμείς την συναντήσαμε σε μια εκδήλωση όπου συνόδευε τον σύζυγό της Στέλιο Κατσέλη, ο οποίος φέτος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Τής ζητήσαμε να μας μιλήσει για την πορεία της στο ελληνικό τραγούδι και εκείνη το δέχθηκε με χαρά.

Πώς προέκυψε η στιχουργική στη ζωή σας; «Με μαγνήτιζαν ανεξήγητα από παιδί οι ομοιοκαταληξίες και στα 9 μου χρόνια έγραψα τους πρώτους μου στίχους. Έγραφα ασταμάτητα, χωρίς να τα δείχνω πουθενά, ώσπου μετά την αποφοίτησή μου και χωρίς προσπάθεια από μέρους μου, αλλά με την αρωγή αγαπημένων μου προσώπων, βρέθηκα ξαφνικά στη δισκογραφία. Οι μοιραίοι (για τη ζωή μου) αυτοί άνθρωποι ήταν, ο κιθαρίστας Στέλιος Καρύδας, ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημητρίου κι ο παραγωγός Γιάννης Δουλάμης και τους είμαι ευγνώμων. Το πρώτο τραγούδι μου που άκουσα στο ραδιόφωνο ήταν το «Γέλα καρδούλα μου» της Δ. Παπίου και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα».

Οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια, πάντα αποτελούν ένα μυστήριο. Για ποιόν το έγραψαν αυτό το τραγούδι; Ποιο να είναι το βίωμα; Όπως φαίνεται δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. «Το ‘’Για κάποιον λόγο’’ που ερμήνευσε ο Νίκος Οικονομόπουλος το έγραψα σε 5 λεπτά, γιατί με άγγιξε πολύ η μουσική του Γ. Σαμπάνη. Γράφω ασυνείδητα, δεν προσωποποιούνται οι στίχοι μου, παρά σπανίως. Σίγουρα όμως, τα βιώματά μου καθορίζουν και το περιεχόμενο. Για τον σύζυγό μου έχω γράψει το «Θα τα πούμε το πρωί» του Γ. Πλούταρχου και το «Όταν όλα θα καίγονται», της Αγγελικής Ηλιάδη, το έγραψα για τις κόρες μου (τις οποίες εμφανίζει για πρώτη φορά στις παρακάτω φωτογραφίες)».

Αυτή τη στιγμή η Ελένη Γιαννατσούλια διανύει μια άκρως δημιουργική περίοδο στη ζωή της, αφού από τη μια «συμπαρίσταμαι στις κόρες μου που φέτος θα δώσουν Πανελλήνιες, αλλά και στον σύζυγό μου Στέλιο Κατσέλη που κατεβαίνει υποψήφιος για τον Δήμο του Παλιού Φαλήρου. Είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου και προσωπικός δικηγόρος του Δ. Χατζηδάκη εδώ και 13 χρόνια, και μπήκε στη λογική της υποψηφιότητας, μετά την απόφαση του Δημάρχου μας να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα. Ο Στέλιος είναι επιτυχημένος δικηγόρος, είναι έντιμος, διαθέτει αξιακό σύστημα, ειλικρινής, ευαίσθητος και μαχητικός άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Είμαι στο πλευρό του και αγωνίζομαι κι εγώ να μάθει η πόλη, πως αν εκλεγεί, θα διαφυλάξει το έργο Χατζηδάκη και θα το προάγει περαιτέρω».

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here