ΑρχικήΑΡΘΡΑΕκτέλεση εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και προσλήψεις προσωπικού

Εκτέλεση εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και προσλήψεις προσωπικού

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη η απόφαση για την εκτέλεση των εργασιών του υποέργου 1 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΦΑΣΗ Α΄: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ Β ΚΑΙ Γ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ», απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την ΕΦ.Α.Αρκαδίας.

Οι εργασίες που εκτελεστούν αφορούν στα εξής:
α) Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ του αρχαίου θεάτρου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στερέωση, συγκόλληση, συμπλήρωση με φυσικό τεχνητό λίθο και ανάταξη των κατά χώρα σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη εφαρμογής.
β) Συντήρηση του συνόλου των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών των κερκίδων Β και Γ, η οποία περιλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
γ) Μελέτη κατασκευής αγωγού συλλογής ομβρίων υδάτων ανάντη των κερκίδων και παροχέτευσής τους εκτός του χώρου του αρχαίου θεάτρου
δ) Εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεσή τους.
δ) Υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις, ανασκαφικοί καθαρισμοί και διερευνητικές τομές.
ε) Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του συνόλου του κοίλου του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης με σύγχρονες μεθόδους (δισδιάστατη και τρισδιάστατη αποτύπωση με χρήση φωτογραμμετρικών μεθόδων), που θα αποδώσουν τη γεωμετρία του στον χώρο και θα παράξουν επεξεργάσιμα αρχεία με γεωμετρικά στερεά και γραμμικές αποτυπώσεις.
στ) Προμήθεια ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου για τη μεταφορά Α.Με.Α. από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου στο χώρο του θεάτρου.
ζ) Σύνταξη, κατασκευή και τοποθέτηση δίγλωσσων πινακίδων πληροφόρησης σε επιλεγμένα σημεία του χώρου του αρχαίου θεάτρου, καθώς έκδοση δίγλωσσου, και σε γλώσσα Braille, ενημερωτικού φυλλαδίου για το έργο που θα εκτελεσθεί.

Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και κάθε άλλη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας και μέχρις ολοκληρώσεως του υποέργου, εγκρίνεται δαπάνη ποσού 481.602,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., από τον Κωδικό ΕΠ0261 (2020ΕΠ02610037) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Για την εκτέλεση του παραπάνω εργασιών στο πλαίσιο του υποέργου εγκρίνεται η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Απόφαση Ένταξης του έργου και τον κατωτέρω Πίνακα Κατανομής Προσωπικού

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια