Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα

0
178

Την Δευτέρα 23/3/2015 το (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπολης/Λεονταρίου θα συμμετάσχει στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνεργασία με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα για τους καταρτιζόμενους του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων».

Οι σχεδιαστές – εισηγητές του προγράμματος και επιστημονικοί εκπρόσωποι των δυο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων κ.Νικολέττα Πλατανίτη, υπεύθυνη του τμήματος «Τεχνικών συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων» του (Δ)ΙΕΚ Μεγαλόπoλης/ Λεονταρίου και ο κ. Στέλιος Πλάκας, επιστημονικός υπεύθυνος του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα ,θα αναπτύξουν, σε δυο θεματικές ενότητες το πρόγραμμα «Δια ζώσης έρευνα στην έκθεση, αποθήκευση και προληπτική συντήρηση ξύλινων αντικειμένων στο μουσειακό και εργαστηριακό περιβάλλον».

Συγκεκριμένα η κ. Πλατανίτη Νικολέττα, θα αναπτύξει στο εργαστήριο συντήρησης του μουσείου τη θεματική ενότητα «Έλεγχος των προς συντήρηση αντικειμένων, έλεγχος του μικροκλίματος και συνθήκες αποθήκευσης, προτάσεις προληπτικής συντήρησης» ενω ο κ. Στέλιος Πλάκας θα αναπτύξει τη θεματική ενότητα «Διαδραστική εισαγωγή στον τρόπο έκθεσης της συλλογής, έλεγχος του μικροκλίματος του Μουσείου, η τελική μορφή του Μουσείου».

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
e-mail: [email protected]
https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara

Σύνδεσμος Δαραίων
https://www.facebook.com/syndesmosdaraion?fref=ts
e-mail: [email protected]

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here