Εκδρομή στο Δυρράχι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

0
551

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου , η σχολή πληροφορικής Αλγόριθμος (Μεσσήνη) σε συνεργασία με τον φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» διοργανώνει περιήγηση στο Δυρράχι Αρκαδίας.

Το Δυρράχι είναι ένα ορεινό χωριό στο Νομό Αρκαδίας. Σκαρφαλωμένο στα 840 μέτρα βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας Αρκαδίας και Λακωνίας. Απέχει 35 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και 34 από την Καλαμάτα. Έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός.(Παραδοσιακός οικισμός θεωρείται ένα οικισμός που έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την εικόνα που είχε στο παρελθόν αλλά και των τοπικών του χαρακτηριστικών. Με νομοθετική ρύθμιση οι παραδοσιακοί οικισμοί στην Ελλάδα είναι περίπου 850.)
Το Δυρράχι είναι εξαπλωμένο σε τέσσερις συνοικίες χωρισμένες με ρέματα και δρόμους που ενώνονται με γεφύρια. Είναι πνιγμένο στο πράσινο, τριγυρισμένο από έλατα, καρυδιές και μηλιές, με πολλά τρεχούμενα νερά και πηγές. Κοντά βρίσκονται τα παλαιά μοναστήρια της Παναγίας της Ρεκίτσας, ορμητήριο του Παπαφλέσσα και του Αγίου Γεωργίου, όπως και η παλαιά εκκλησία του Αγίου Νικήτα.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here