Εκδρομή στις Σπέτσες το Σάββατο 23 Ιουνίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θωκνίας

0
575

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Θωκνίας σας προσκαλεί στην ημερήσια εκδρομή που διοργανώνει , το Σάββατο 23 Ιουνίου , στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΩΚΝΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Εθνική τράπεζα στις 07:00 π.μ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και και αναχώρηση για την Κόστα, με ολιγόλεπτη ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στο Ναύπλιο. Άφιξη στην Κόστα και επιβίβαση στο καραβάκι που θα μας πάει στις Σπέτσες. Θα έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στην ιστορική πλατεία της Ντάπιας στο λιμάνι, που αποτέλεσε το παλιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης των καπετάνιων και των αρχόντων του 1821. Λίγα μόλις βήματα από την Ντάπια βρίσκεται το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας με το μοναδικό σκαλιστό ταβάνι. Από το 1992 έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο εκθέτοντας κειμήλια του Αγώνα και προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας με πλήρη ξενάγηση κατά την οποία θα ακούσουμε για τη ζωή και το έργο της. Ακόμα η εκκλησία της Αγίας Τριάδος, η παλιά μητρόπολη του νησιού, στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, το εκκλησάκι της παναγίας της Αρμάτας, η πλατεία της Μπουμπουλίνας με το άγαλμά της και το ξενοδοχείο «Ποσειδών» και το παλιό λιμάνι με τα παραδοσιακά καρνάγια που διατηρούνται μέχρι σήμερα καθώς και τα πανέμορφα κτίσματα –παλιά και νέα που διατηρούν το νησιώτικο χρώμα και την αρχιτεκτονική παράδοση είναι εκεί για να τα γνωρίσουμε. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος τόσο για φαγητό και ξεκούραση όσο και για να περιηγηθείτε στο νησί. Έχοντας ανακαλύψει το όμορφο νησί των Σπετσών και έχοντας πάρει έναν νησιώτικο αέρα θα επιβιβαστούμε πάλι στο καραβάκι για το λιμάνι της Κόστα και αναχώρηση για την Μεγαλόπολη με ενδιάμεση στάση.

Λίγα λόγια για τις Σπέτσες!!!

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Πιτυούσα, λόγω των πολλών πεύκων της, αλλά την εποχή της Ενετοκρατίας τής δόθηκε το όνομα «νησί των αρωμάτων»- isola di spezzie , το μυροβόλο νησί ,λόγω της ευωδιάς των λουλουδιών της. Οι Σπέτσες, το ηρωικό νησί της Επανάστασης του ’21, που γέννησε στιβαρούς καπεταναίους και «άνδρωσε» την καπετάνισσα Μπουμπουλίνα αποτελεί ένα κόσμημα στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Η κοσμοπολίτικη αύρα της, η Αρμάτα, η μεγάλη ναυτική ιστορία του νησιού, όλα μαζί συνθέτουν το ψηφιδωτό της επίσκεψης στις Σπέτσες που τα έχει όλα: τη φημισμένη πλατεία του Ρολογιού, τη Ντάπια, τα αρχοντικά, το επιβλητικό Ποσειδώνιον, το Παλιό Λιμάνι, τα κανόνια από την επανάσταση του 1821. Στο μουσείο της Μπουμπουλίνας εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα ενώ στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη- Μέξη φυλάσσονται και τα οστά της.

Τέλος εκδρομής

Τιμή Συμμετοχής : 20,00 ευρώ / άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής: κ. Λίβανου Κωνσταντίνα – 6978206322 και στο γραφείο μας Κολοκοτρώνη 6 στα τηλέφωνα 2791400904 – 6972792447.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here