ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ!

Οι Αρκαδικές εκδόσεις “ΕΠΙΛΟΓΗ” διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου και των πρόσφατων εκδόσεων «Ράθυμες ώρες» και «Αρκαδική Ραψωδία (Γ’ έκδοση)», του ποιητή Ηλία Σιμόπουλου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό κέντρο ΠΟΛΥΒΙΟΣ Μεγαλόπολης, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Ηλίας Σιμόπουλος γεννήθηκε στο Καστανοχώρι Αρκαδίας. Το 1925 μετοίκισε στην Αθηνα όπου τελείωσε το Γυμνάσιο, τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Ως φοιτητής ήταν μέλος της “Φοιτητικής Συντροφιάς” και υπεύθυνος της εφημερίδας “Φοιτητική Φωνή”, όργανο της αριστεράς. Παράλληλα για βιοπορισμό δούλεψε σε πολλές εφημερίδες. Αργότερα με το ψευδώνυμο Παύλος Ροδής δημοσίευσε πολλά ποιήματα, μελέτες και άλλα λογοτεχνικά κείμενα. Στα χρόνια 1935-1936 ήταν σκηνοθέτης στο εργατικό θέατρο της τότε “Πανελλήνιας Ενωτικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας” και Γραμματέας της Καλλιτεχνικής του Επιτροπής, με μέλη τους Κώστα Βάρναλη, Γιάννη Ρίτσο, Μενέλαο Λουντέμη, Τίμο Βιτσιώρη, Γιώργη Ζάρκο και Πέτρο Στυλίτη. H πρώτη του ποιητική συλλογή “Χαιρετισμός στον πρώτο ήλιο” κυκλοφόρησε το 1946. Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο του, “Αρκαδική Ραψωδία” (1957). Έχει πάρει μέρος σε Διεθνή Συνέδρια στο Βερολίνο, στη Σόφια, στην Πράγα, στην Κωνσταντινούπολη, στη Βαγδάτη, το Τορόντο και αλλού. Έχει δόσει πολλές διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Καναδά, Κούβα) και έχει γράψει και δημοσιεύσει πλήθος μελετήματα σε ελληνικά και ξένα έντυπα. Το βιβλίο του «Αρκαδική Ραψωδία» μελοποιήθηκε από το συνθέτη Ιωσήφ Μπενάκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στον Πειραιά και στην Τρίπολη. Ποιήματα του μελοποιήθηκαν από το Γιάννη Σπανό, Βαγγέλη Σταυρόπουλο και άλλους. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και σήμερα είναι επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, μετά τη συγχώνευση των δύο σωματείων.

Βραβεία

Έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια από τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Κούβας. Ακόμα από την «Ένωση Βουλγάρων Λογοτεχνών» και από το Δήμο της Αθήνας με το χρυσό μετάλλιο της πόλης. Επίσης έχει τιμηθεί από το «Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο», το Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τους Δήμους Νικαίας, Κορυδαλλού, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, τη «Διεθνή Αρκαδική Ακαδημία», την «Ένωση Συντακτών Πολιτιστικών Περιοδικών», την «Εταιρία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών» και πολλών άλλων.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια