Εκδήλωση συλλόγων ΣΥΡΝΑΣ, ΨΑΡΙΟΥ, ΠΑΛΑΜΑΡΙΟΥ, ΠΑΥΛΙΑΣ, ΖΩΝΗΣ

0
573

Από την εκδήλωση κοπή πίτας του πανσυλλόγου (ΣΥΡΝΑΣ, ΨΑΡΙΟΥ, ΠΑΛΑΜΑΡΙΟΥ, ΠΑΥΛΙΑΣ, ΖΩΝΗΣ), δημοσιεύουμε τον λόγο του προέδρου του Συλλόγου Παλαμαραίων.

Κύριε Αντιδήμαρχε, κύριοι Πρόεδροι των Κοινοτήτων ,

Αιδεσιμώτατε Γεώργιε ,

Κύριοι Πρόεδροι των Συλλόγων Σύρνας, Ψαρίου, Παλαμαρίου, Παύλιας, Ζώνης ,

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί συμπατριώτες ,

Σας καλωσορίζω σήμερα με μεγάλη χαρά στην καθιερωμένη ετήσια συνάθροισή μας εδώ στο ΠΑΛΑΜΑΡΙ.        

 Χαίρομαι να βλέπω τόσο κόσμο μαζεμένο στην αίθουσα πράγμα που σημαίνει ότι το « σαράκι » του χωριού μας « τρώει » όλους μας. Τα χωριά μας αδυνατίζουν και μικραίνουν. Άλλοτε ένα μόνο από τα χωριά μας είχε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι έχουν σήμερα όλα μαζί. Οι αιτίες πολλές και γνωστές. Δεν θα αναφερθώ. Αυτό που με παρηγορεί και μου δίνει ελπίδα είναι ότι όλοι μείς μαζευτήκαμε εδώ επειδή πιστεύ-ουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Βέβαια δεν μπορούν να γεμίσουν νέους τα χωριά, δεν θα βρεθούν δουλειές, δεν θα καλλιεργηθούν τα χωράφια, δεν θα ξαναέρθει ο ζωντανός ρυθμός του παλιού χωριού. Όμως εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι και οι ξενιτεμένοι μπορούμε να δώσουμε « ανάσα » να τα κρατήσουμε ζωντανά για πολύοσότου πιθανόν να’ ρθουν καλύτερες μέρες. Αυτό μπορεί να συμβεί αν όλοι αγκαλιάσουμε τα χωριά μας,ερχόμαστε συχνά, τα φροντίζουμε. Επιτέλους πρέπει να εκπληρωθεί και ο σκοπός του Πανσυλλόγου πουείναι να δεθούν τα χωριά μεταξύ τους σαν να είναι ένα. Να πλησιάσει το ένα χωριό το άλλο, να γνωριστούνοι κάτοικοι, να δημιουργήσουν σχέσεις, να αλληλοστηρίζονται, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να βοη-θάνε το ένα το άλλο, να χαίρονται μαζί, έτσι θα αναβαθμιστεί η ζωή στο χωριό.          

Θα πάρω το θάρρος να « ρίξω » μία πρόταση στη σημερινή συνάθροιση. Να κάτσουμε κάτω, να σκεφθούμε και να βρούμε μια εκδήλωση κοινή για όλα τα χωριά που θα γίνεται σε ορισμένο χρόνο και σε ορισμένο χώρο. Θα είναι εκδήλωση Θρησκευτική ή Αθλητική, ή Καλλιτεχνική ή Φυσιολατρική ή Αγροτική ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να απευθύνεται σε όλα τα άτομα μικρούς, μεγάλους, άνδρες, γυναίκες, να’ χει ενδιαφέρον και κίνητρα, να περιέχει στοιχεία άμιλλας και κάποιου ανταγωνισμού ώστε να προσελκύσει και να αγαπηθεί από πολύ κόσμο.

              Έχει ξανακουσθεί τέτοια πρόταση αλλά χωρίς απόφαση, δε γίνεται τίποτα.

              Εγώ θα υποστηρίξω και θα καλλιεργήσω μια τέτοια δράση.

              Από τους Προέδρους των Συλλόγων ζητώ μια συνάντηση για να το  συζητήσουμε.           

Βρισκόμαστε μέσα στο παλαιό ιστορικό σχολείο του Παλαμαρίου. Ο χώρος αυτός είναι το στέκι του χωριού καθότι δεν υπάρχει μαγαζί και μέσα από εδώ είναι δυνατό να γίνουν οι εκδηλώσεις μας όπως το ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΑΣΚΕΤ, ο αγώνας παιδιών 800 μέτρων, το ΠΑΝΗΓΥΡΙ της Παναγίας και η ομαδική επί-σκεψη στο χωριό τον ΙΟΥΝΙΟ.        

Όπως βλέπετε η παλαιότητα και η φθορά του χρόνου έχουν αφήσει επάνω του βαθιές πληγές.

Ντρεπόμαστε να φιλοξενούμε κόσμο.

             Κύριε Αντιδήμαρχε,

             Έχουμε κάνει αίτημα στο Δήμο για ανακαίνιση. Ήδη η άδεια από την Αρχαιολογία εγκρίθηκε και σε λίγο θα την προσκομίσουμε.

             Σας ζητούμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατό να προχωρήσει η ανακαίνιση μέχρι το ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥ-ΓΟΥΣΤΟ γιατί αυτό είναι το μεγάλο όνειρο του χωριού που είμαι βέβαιος πως θα δώσει το ζητούμενο :

Ζωή στο χωριό.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ μπορούν Να προσφέρουν πολλά.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ άλλα τόσα και περισσότερα.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ με πίστη και κουράγιο μπορούν να κάνουν το θαύμα.

Ευχαριστώ,

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΜΑΡΑΙΩΝ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here